رئیس نوسازی مدارس عنوان كرد:

چرایی بازگشت مدارس كپری پس از جشن آخر مدارس كپری

چرایی بازگشت مدارس كپری پس از جشن آخر مدارس كپری

به گزارش پروژه آسان سمنان معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی مدارس كشور از بسته شدن پرونده مدارس در مناطق زلزله زده اطلاع داد و اظهار داشت: پرونده ساخت و تكمیل مدارس در مناطق سیلزده هم تا مهرماه 99 بسته و در طلعیه سال تحصیلی پیش رو، هیچ دانش آموزی در این مناطق مشكل مدرسه را نخواهد داشت.


مهراله رخشانی مهر در گفت وگوی مجازی با خبرنگاران استان سمنان و در پاسخ به پرسش ایسنا در مورد مدارس صدمه دیده از حوادث سال 98 اظهار نمود: پرونده مدارس مناطق زلزله زده کرمانشاه بسته شده و خوشبختانه با راه اندازی مدارس جدید در این مناطق، هفت دهم مترمربع به سرانه فضای آموزشی در این استان اضافه گردید.
وی با اشاره به اینکه مدارس بیشتری نسبت به پیش از زلزله در این مناطق ساخته شد اضافه کرد: در جریان این زلزله 78 مدرسه استان تخریب شده بود که با همتی که صورت گرفت تابحال 160 مدرسه در این مناطق افتتاح و به بهره برداری رسیده است.
پایان مدارس خشتی و گلی در کشور
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور با اشاره به وقوع سیل در چند استان کشور از جمع آوری 210 میلیارد تومان برای راه اندازی و بازسازی مدارس مناطق سیلزده سال قبل اطلاع داد و تصریح کرد: دولت تدبیر و امید هم معادل همین مبلغ را اختصاص و در مجموع 410 میلیارد تومان در مناطق سیلزده و همچون سه استان لرستان، خوزستان و گلستان هزینه شد.
وی با اشاره به اینکه برخی از پروژه های مناطق سیلزده تحویل شده افزود: پرونده مدارس در مناطق سیلزده هم تا آخر سال 99 بسته خواهد شد. معاون وزیر آموزش و پرورش از آخر مدارس خشتی و گلی در سطح کشور اطلاع داد و در پاسخ به پرسش ایسنا در مورد چرایی بازگشت مدارس کپری با وجود برگزاری جشن آخر مدارس کپری اظهار داشت: هم اکنون کمتر از 150 مدرسه کپری در کل کشور داریم که برنامه ای هم برای جمع آوری آنها نداریم.
رخشانی مهر از مدارس کپری بعنوان بخشی از معماری اصیل مناطق شرقی کشور نام برد و اضافه کرد: شکل گیری اینگونه مدارس متناسب با شرایط و نیاز این مناطق صورت گرفته و از همین رو مدارس کپری، با برچیده شدن شان هم از بین نمی روند.
چرایی بازگشت مدارس کپری با وجود برگزاری جشن آخر مدارس کپری
وی با اشاره به اینکه نمی توان با حذف این مدارس به ساخت مدارسی با آجر و سیمان پرداخت اظهار نمود: مدارس کپری عموما مخصوص عشایر منطقه و جمعیت کوچرو است که مبدا و مقصد مشخص و ثابتی ندارند و از همین رو در صورت برچیدن شان باردیگر از نو بنا می شوند.

وی به برگزاری جشن آخر مدارس کپری در سال 87 اشاره و خاطرنشان کرد: در آن سال کل مدارس کپری کشور برچیده شد و جشنی هم تحت عنوان جشن آخر مدارس کپری برگزار گردید اما با گذر زمان با عنایت به نیاز منطقه به مدارس کپری، باردیگر اینگونه مدارس که متناسب با نیاز اقلیمی، فرهنگی و اجتماعی جمعیت عشایری شکل گرفته از نو بنا شدند و از همین رو هم اکنون هم 150 مدرسه کپری در سطح کشور داریم که با عنایت به تجربه قبلی برنامه ای برای برچیدن آنها هم نداریم.
آمادگی سمنان و اصفهان برای حذف مدارس سنگی
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به برنامه ریزی برای برچیدن مدارس سنگی در کشور تصریح کرد: پس از حذف مدارس گلی و خشتی در کشور، سال جاری برای حذف مدارس سنگی برنامه ریزی شده است.
ایسن مقام ارشد اجرایی با اشاره به اینکه هر کدام از استان ها سال جاری با عنایت به اعتبارات خود، یک هدفگذاری برای حذف مدارس سنگی خواهند داشت افزود: تابحال دو استان اصفهان و سمنان برنامه خویش را برای حذف این مدارس تا آخر سال 99 عرضه دادند.
وی با اشاره به اینکه در این برنامه حذف و جمع آوری مدارس سنگی دارای دانش آموز در اولویت قرار گرفته اضافه کرد: بعضی از مدارس سنگی در سرتاسر کشور که خالی از جمعیت دانش آموزی هم هستند با هدف حفظ مالکیت آموزش و پرورش جمع آوری نخواهند شد.
رشد 444درصدی اعتبارات مدرسه سازی سمنان در سه سال
رخشانی مهر سرانه فضای آموزشی در استان سمنان را بیشتر از متوسط کشوری اعلام و اظهار نمود: سرانه فضای آموزشی در این استان 6.61 مترمربع است که بیشتر از میانگین کشوری این شاخص که 5.2 مترمربع است، می باشد البته سرانه مطلوب و استاندارد 8.4 مترمربع است که همکاران ما برای دسترسی به آن هم برنامه ریزی کردند.

وی با اشاره به اینکه سمنان از نظر سرانه فضای آموزشی در رتبه هشتم کشور قرار دارد به افزایش اعتبارات مدرسه سازی در استان پرداخت و افزود: در سال 96 اعتبارات ملی ابلاغی این استان 12 میلیارد تومان بوده که در سال 98 با 170درصد رشد به 34 میلیارد تومان و در سال 98 با رشد 100درصدی به 68 میلیارد تومان رسیده است و در مجموع اعتبارات این استان از 96 تابحال افزون بر 444درصد رشد داشته است.
این مقام ارشد اجرایی با اشاره به برنامه ریزی جامع برای حذف سیستم های گرمایشی غیراستاندارد در کشور اظهار داشت: در همیت راستا برای جمع آوری همه بخاری های نفتی و خرید تجهیزات هنرستانی برنامه ریزی شد.
وی سهم استان سمنان از اعتبارات ملی این بخش در سال 96 را 3.7 میلیارد تومان برشمرد و تصریح کرد: در سال 97 اعتبارات استان در این بخش به 4 میلیارد تومان و در سال 98 هم به 13.8میلیارد تومان افزایش پیدا کرد که این مهم نشان گر رشد 268 درصدی اعتبارات استان سمنان در این بخش است.
وی از آخر مدارس خشتی و گلی در کشور اطلاع داد و اظهار داشت: کل مدارس خشتی و گلی کشور 1006 باب بودند که 6 باب آن در استان سمنان بوده و بنابراین هم اکنون نه تنها در سمنان که در هیچ استان دیگری مدرسه خشتی و گلی نداریم.
معاون وزیر آموزش و پرورش از حذف بخاری های نفتی و غیراستاندارد بعنوان یکی از اولویت های این سازمان نام برد و اظهار نمود: در استان سمنان 3623 کلاس درس با بخری های نفتی گرم می شدند که تا آخر 98 بیشتر از 3174 کلاس درس کاملا استانداردسازی شده و بخاری های غیراستاندارد از آنها جمع آوری شده است.
امسال وزارت نفت 100هزار کلاس درس را استانداردسازی می کند
رخشانی مهر با اشاره به اینکه 449 کلاس درس استان سمنان نیازمند استانداردسازی است اضافه کرد: سیستم گرمایشی همه این کلاس های درس تا آخر 99 استانداردسازی می شوند.

وی با اشاره به اینکه 23 هزار کلاس درس در کل کشور با بخاری نفتی گرم می شوند افزود: این تعداد در واقع 4 درصد کلاس های درس در کل کشور هستند. سیستم گرمایشی مابقی کلاس ها کاملا استانداردسازی شده است. البته 63 هزار بخاری گازی استاندارد هم در کشور داریم که با عنایت به اجبار قانونی حذف شعله مستقیم از کلاس های درس این بخاری ها هم باید جمع آوری شوند. رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور با اشاره به بودجه سال 99 این بخش اظهار داشت: در بودجه 99 مصوب شده که وزارت نفت سیستم گرمایشی100هزار کلاس درس را استانداردسازی کند.
تحویل 14 هزار کلاس درس جدید تا آخر 99
وی از وجود 40 هزار کلاس درس نیمه تمام در کل کشور اطلاع داد و اظهار داشت: 26 هزار میلیارد تومان از منابع دولتی و 14 هزار میلیارد تومان از محل طرح های مشارکتی به این پروژه ها اختصاص یافته است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تا آخر سال جاری 14 هزار کلاس درس جدید بنا و تحویل آموزش و پرورش می شود افزود: هم اکنون همه این پروژه ها چه آنها که با منابع دولتی ساخته می شوند و چه آنها که خیرسازند در حال فعالیتند.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور با اشاره به اینکه هیچ پروژه رهاشده ای در حوزه نوسازی مدارس کشور وجود ندارد خاطرنشان کرد: اگر هم پروژه رهاشده ای وجود دارد اعتبارات آن از محل اعتبارات استانی است وگرنه همه آنها که اعتبارات شان از محل منابع دولتی و یا مشارکتی ها است، در حال تکمیل هستند.



1399/02/11
21:07:03
5.0 / 5
2644
تگهای خبر: آموزش , آموزش و پرورش , اجتماعی , تحصیل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه