یك پژوهشگر حوزه آموزش و پرورش مطرح كرد

پیشنهاد تدریس زبان انگلیسی از كلاس سوم ابتدایی

پیشنهاد تدریس زبان انگلیسی از كلاس سوم ابتدایی

یك پژوهشگر حوزه آموزش و پرورش با اشاره به اینكه طبق نظریه دوره حیاتی، شروع تدریس زبان خارجی در سنین ۸-۱۰ سالگی برای یادگیری زبان دوم مناسب می باشد و می تواند از كلاس سوم یا چهارم ابتدایی به صورت مدون و پیشرفته تدریس گردد و تا در آخر كلاس نهم ادامه یابد اظهار داشت: در این صورت دانش آموزان می توانند به فهم و بیان زبان انگلیسی مسلط شوند.


حامد نیک پی در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه ساختار آموزشی یک کشور نقش بسزایی در استقلال و موفقیت آن کشور در سطح منطقه ای و بین المللی دارد اظهار داشت: هر اندازه ساختار آموزشی یک کشور از رویکردهای نوین و محتوای درسی و علمی غنی تری بهره مند باشد مردم آن کشور از نظر علمی، ‪ آموزشی و فرهنگی در جایگاه بالاتری در جهان قرار خواهند گرفت.
وی ادامه داد: در مدارس باید درس هایی به دانش آموزان ارائه شود که سطح علمی، فرهنگی و عملیاتی آنها افزایش یابد. در این راستا آموزش زبان های خارجی به دانش آموزان از اهمیت بالایی برخوردارست. دانستن زبان های خارجی در مدارس ایران موجب گستردگی ارتباط افراد در سطح بین الملل خواهد شد. بعنوان مثال، با توجه به این که زبان قرآن، عربی است و کشورهای همسایه ایران عرب زبان هستند، بدین سبب برای درک بهتر قرآن و همین طور تعامل بیشتر اجتماعی و فرهنگی با این کشورها زبان عربی در مدارس ایران تدریس می شود.
این پژوهشگر حوزه آموزش و پرورش با اعلان اینکه زبان های بین المللی همچون زبان انگلیسی سبب گسترش ارتباطات بین المللی می شود اظهار داشت: با توجه به این که زبان علمی و جهانی حال حاضر دنیا انگلیسی است، تدریس زبان انگلیسی در مدارس ایران از درجه اهمیت بالایی برخوردارست. از طرف دیگر باتوجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص فراگیری دیگر زبان های خارجی و خروج مدارس از انحصار آموزش زبان انگلیسی می توان زبان های خارجی همچون آلمانی، فرانسه، ‪. روسی و چینی را در نظام آموزشی ایران تدریس کرد
نیک پی در ادامه به بررسی پیشنهاد تدریس زبان انگلیسی از کلاس سوم یا چهارم ابتدایی پرداخت و دلایلی را برای پیشنهاد خود ذکر کرد.
وی ادامه داد: ‪ زبان انگلیسی در سیستم آموزشی ایران از کلاس هفتم تدریس می شود حال آنکه باتوجه به اهمیت یادگیری زبان انگلیسی بیشتر خانواده ها، بویژه خانواده های ساکن در شهرها، باتوجه به توان مالی و یا میزان دسترسی به موسسات زبان انگلیسی تلاش می کنند که از دوران ابتدایی و یا حتی پیش دبستانی فرزندان خودرا جهت فراگیری زبان انگلیسی به موسسات آموزش زبان انگلیسی بفرستند.
این پژوهشگر حوزه آموزش و پرورش با اعلان اینکه فرستادن فرزندان به کلاس های زبان انگلیسی هزینه مالی برای خانواده ها به همراه دارد اظهار داشت: حضور دانش آموزان در موسسات زبان در بعدازظهرها، موجب از دست دادن فرصت آموزش برای انجام تکالیف مدرسه می شود.
وی ادامه داد: عدم توانایی مالی و یا عدم دسترسی همه خانواده ها به موسسات آموزش زبان انگلیسی سبب می شود که عده زیادی از دانش آموزان از یادگیری زبان انگلیسی و بعد از آن کسب نمره بالا در کنکور سراسری بی بهره شوند که یک نوع تبعیض آموزشی شمرده می شود.
نیک پی با اعلان اینکه تدریس زبان در مدارس ایران از کلاس هفتم آغاز می شود و ‪ متاسفانه دانش آموزان ایرانی فرصت کافی برای تسلط به زبان انگلیسی را نخواهند داشت اظهار داشت: آنها در صورت ادامه تحصیل در سطوح بالاتر دانشگاهی انگلیسی را بطور بارزتری در می یابند و باید برای ادامه ارتباطات علمی و پژوهشی خود مبادرت به یادگیری زبان انگلیسی کنند که هزینه های مالی و زمانی مضاعفی به دنبال دارد.
وی افزود: درواقع می توان اظهار داشت که با اختصاص دادن وقت این دسته از افراد برای یادگیری زبان انگلیسی، یک نوع باردیگر کاری در آموزش زبان انگلیسی در سیستم آموزشی ایران اتفاق می افتد که موجب ضررهای هنگفت مالی، زمانی و آموزشی به کشور می شود.
این پژوهشگر حوزه آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اندیشمندان در حوزه یادگیری زبان، نظریه دوره حیاتی Critical Period را مطرح می کنند اظهار داشت: طبق این نظریه کودک با توجه به این که در سنین ۸-۱۰سالگی به قواعد زبان مادری و همین طور خواندن و نوشتن تسلط پیدا می کند، این سنین بهترین زمان برای یادگیری زبان دوم است. در عمده کشورهای اروپایی یادگیری زبان خارجی تا پیش از ۱۰ سالگی صورت می گیرد.




نیک پی اضافه کرد: در کشورهایی همچون آلمان، فنلاند، سوئیس، لهستان و پرتقال زبان انگلیسی در سنین ۸ تا ۱۰ سالگی در مدارس تدریس می شود و حتی کشورهایی همچون سوئد، نروژ، فرانسه، ایتالیا و ترکیه از سن هفت سالگی زبان خارجی را به دانش آموزان خود آموزش می دهند. همین طور در ژاپن از سال ۲۰۱۱ زبان انگلیسی از پایه چهارم ابتدایی در مدارس تدریس می شود.
وی با اشاره به اینکه طبق این نظریه، شروع تدریس زبان خارجی در سنین ۸-۱۰ سالگی برای یادگیری زبان دوم مناسب می باشد و می تواند از کلاس سوم یا چهارم ابتدایی به صورت مدون و پیشرفته تدریس گردد و تا در آخر کلاس نهم ادامه یابد اظهار داشت: در این صورت دانش آموزان می توانند به فهم و بیان زبان انگلیسی مسلط شوند.
این پژوهشگر حوزه آموزش و پرورش اضافه کرد: از کلاس دهم به بعد باید زبان انگلیسی به صورت محاوره به دانش آموزان تدریس گردد تا با به انتها رسیدن دیپلم، دانش آموزان ایرانی به زبان انگلیسی تسلط پیدا کنند. از طرفی تدریس زبان انگلیسی از کلاس سوم یا چهارم ابتدایی در نظام آموزشی ایران باعث‪ خواهد شد هر گونه تبعیض آموزشی در این رابطه از بین برود و تمامی دانش آموزان ایران بطور مساوی و هماهنگ زبان انگلیسی را بیاموزند.
وی با اعلان اینکه در صورت اجرای این طرح، دانش آموزان فارغ التحصیل به زبان انگلیسی تسلط کافی پیدا خواهند کرد که هم موجب کاهش هزینه های مالی و زمانی خانواده ها و دانش آموزان خواهد شد و هم اینکه دانش آموزان، دانشجویان و پژوهشگران ایرانی به آسانی می توانند ارتباطات علمی و پژوهشی با اندیشمندان و پژوهشگران بین المللی برقرار کنند اظهار داشت: تسلط افراد به زبان انگلیسی موجب افزایش میزان ارتباطات تجاری و اقتصادی ایرانیان با صاحبان صنایع و اندیشمندان اقتصادی دیگر کشورها نیز خواهد شد که به طور قطع کمک شایانی به استقلال و خودکفایی ایران در حیطه های اقتصادی، تجاری و آموزشی خواهدنمود.
بگفته نیک پی، با تدریس زبان انگلیسی در کلاس سوم یا چهارم ابتدایی اهداف زیر محقق می شود:
- استفاده از متدهای نوین علمی همچون نظریه دوره حیاتی Critical Period در یادگیری زبان انگلیسی در سنین ۸-۱۰ سالگی
- کاهش هزینه های خانواده ها در فرستادن دانش آموزان به موسسات آموزش زبان انگلیسی
- جلوگیری از هدر رفت وقت دانش آموزان در موسسات زبان انگلیسی
- سیستماتیک و هماهنگ شدن یادگیری زبان انگلیسی از کلاس سوم یا چهارم ابتدایی برای تمامی دانش آموزان
- تسلط تمام دانش آموزان به زبان انگلیسی تا اختتام دبیرستان
- جلوگیری از تبعیض در یادگیری زبان انگلیسی بین دانش آموزان نقاط مختف ایران
-افزایش ارتباطات متخصصین، تجار و اقتصاددانان ایرانی با صاحبان صنایع، تجار و اقتصاددانان دیگر کشورها و همین طور موجب ایجاد نظام آموزشی در سطح جهانی با رویکردهای نوین و کارآمد خواهد شد.



1399/04/03
15:20:42
5.0 / 5
2411
تگهای خبر: آموزش , آموزش و پرورش , اجتماعی , پژوهش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه