پرونده مدارس خشت و گلی بسته شد

پرونده مدارس خشت و گلی بسته شد

پروژه آسان: رئیس سازمان توسعه، نوسازی و تجهیز مدارس كشوربا اشاره به بسته شدن پرونده مدارس خشت و گلی در كشور از برنامه ریزی برای حذف مدارس سنگی كه عموما در مناطق عشایری ساخته شده اند آگاهی داد.


به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، مهراله رخشانی مهر در مراسم انعقاد تفاهم نامه با استاندار ایلام که بمنظور تامین فضاهای آموزشی این استان انجام شد با اشاره به معماری و فضای فیزیکی مدارس که در روند آموزش اثرگذار می باشد اظهار داشت: یکی از شش زیرنظام موثر و اصلی سندتحول بنیادین، زیرنظام فضا و تجهیزات است که متولی اصلی آن سازمان نوسازی مدارس است.
وی ادامه داد: سرانه فضای آموزشی در استان ایلام ۸.۴ متر مربع است که از استاندارد کشوری بالاتر است و پس از استان یزد بالاترین سرانه فضای آموزشی را در کشور دارد. اعتبارات استان ایلام در سال ۹۶، ۱۰ میلیارد تومان بود که در سال ۹۸ به ۴۰ میلیارد تومان رسیده و رشد ۲۶۵ درصدی اعتبارات در سال قبل نسبت به سال ۹۶ را شاهد بوده است.
رئیس سازمان توسعه، نوسازی و تجهیز مدارس کشور درباره استانداردسازی سیستمهای گرمایشی اظهار داشت: شروع این برنامه از استان ایلام بود و بعد از بازدیدی که از یکی از مناطق این استان داشتیم تصمیم گرفتیم همه بخاری نفتیهایی که علمک گاز تا مدرسه رفته است را با بخاری گازسوز تعویض نماییم که این امر محقق شد. بخاریهای نفتی باقی مانده آنها هستند که زیرساخت لازم برای تعویضشان در آن منطقه وجود ندارد. حدود ۱۹۷ مدرسه دارای بخاری نفتی در استان ایلام باقی مانده است.
رخشانی مهر با اعلان اینکه طرح آجر به آجر کلید خورده تا هرکس با مبالغ کوچک حتی هزار تومان در ساخت مدرسه مشارکت کند اظهار داشت: دنبال توسعه مدرسه سازی نیستیم بلکه به دنبال توسعه فرهنگ مدرسه سازی و امر خیر هستیم.
رئیس سازمان توسعه، نوسازی و تجهیز مدارس کشور افزود: استانداران و ائمه جمعه درگیر شدهاند و میخواهیم جامعه دانش آموزی را هم درگیر این طرح نماییم که امیدواریم جان بگیرد و اجازه ندهیم چراغ مدرسه سازی خاموش شود.
وی به استقرار نظام مکان یابی مدارس مبتنی بر تحولات جمعیتی اشاره نمود و اضافه کرد: برخی از مدارس به سبب کاهش جمعیت، خالی از دانش آموز و رها شده هستند. در زمانهایی ناچار شدهایم مدرسه بسازیم اما حالا خالی از دانش آموز شده است که باید از آنها استفاده بهینه نماییم. این سامانه این امکان را به ما میدهد. باید برمبنای سامانه که برای ساماندهی نظام مدرسه سازی طراحی شده اطلاعات دستگاههای دیگر را دریافت نماییم و اطلاعاتی مانند مسیل رودخانهها، دکلهای برق فشار قوی و... را وارد آن نماییم.
رخشانی مهر افزود: سامانه این امکان را دارد که کلیه مدارس ساماندهی شوند. ممکنست در یک نقطهای با تغییر کاربری مشکل استان در مدرسه سازی حل شود و نیازی به ساخت مدرسه جدید نباشد. مثلا یک مدرسه ابتدایی به دبیرستان تبدیل گردد، یا مدرسه دخترانه، به پسرانه تغییرکاربری دهد، یا چند مدرسه با همدیگر ادغام شوند.
رئیس سازمان توسعه، نوسازی و تجهیز مدارس کشور درباره مدارس سنگی نیز اظهار داشت: مدارس سنگی از مدارس خشت و گلی متفاوت هستند و جنسشان سنگ است و عموما در مناطق عشایری ساخته شدهاند که وضعیتشان نگران کننده است. برای جایگزینی این مدارس برنامه ریزی کردیم.
وی افزود: مدارس سنگی عموما در استانهایی چون ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان هستند. همانطور که باتوجه به اقلیم مدارس خشت و گلی بیشتر در سیستان و بلوچستان و یزد و کرمان بودند. پرونده مدارس خشت و گلی که ۱۰۰۶ مورد بود، بسته شد و الان برنامه ریزی برمبنای جمعیت دانش آموزی که کوچ رو اند یا عشایر ثابت برای برچیده شدن مدارس سنگی در حال انجام می باشد. مدارس سنگی کمتر از ۲۰ دانش آموز دارند. معتقدیم یک کلاس درس مناسب کمترین حق دانش آموز است.




منبع:

1399/04/30
23:02:03
5.0 / 5
2081
تگهای خبر: آموزش , دانش آموز , دستگاه , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه