فینال پرسپولیس و خاطره ی مسابقه های محمد علی

فینال پرسپولیس و خاطره ی مسابقه های محمد علی

پروژه آسان: لازم نیست وزیر دستور تعطیل بدهد. خود مدیران ابتكاری به خرج دهند مشكلی پیش نمی آید. مشكل در ذهن های متصلب است كه فكر می كنند یك قالب خاص را باید همیشه رعایت نمایند و اسم آنرا هم نظم و انضباط گذاشته اند.



به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، مهرداد خدیر در عصر ایران نوشت: «فردا بامداد ساعت ۵ كله پاچه، ساعت ۶ مسابقه مشت زنی محمد علی كلی با فریزر در تلویزیون این قهوه خانه، در صورت برنده شدن محمد علی، چای و قلیان، مجانی است.»



در سال هایی كه تلویزیون هنوز همه گیر نشده بود و محمد علی (كاسیوس كلی) قهرمان آمریكایی مشت زنی (بوكس) جهان به خاطر مسلمان بودن وتوان مندی و پاره ای خصوصیت های اخلاقی محبوب ترین ورزشكار خارجی نزد ایرانی ها بود قهوه خانه ای در تهران این ابتكار را به خرج داد و اعلام نمود مشتریان می توانند مسابقه‌ی «محمد علی» - كه در ایران به محمد علی كلی شهرت داشت و دارد - با «جو فریزر» رقیب مشهور خویش را از تلویزیون این قهوه خانه تماشا كنند و جالب این كه چنان كه در تصویر می بینید اضافه كرده اگر «محمد علی» برنده شود چای و قلیان، میهمان قهوه خانه خواهید بود.

می توان حدس زد كه علاقه مندانی با هم قرار گذاشتند ۵ بامداد در قهوه خانه باشند و كله پاچه ای بخورند ( البته در اصطلاح كله پاچه را می زدند!) و بعد با طیب خاطر و شكم پُر به تماشای مسابقه‌ی بوكس بنشینند و اگر «محمد علی»، فریزر را «ناك اوت» كرد چای و قلیان سفارش دهند و پولی هم نپردازند. در آن دوره البته احیانا پلیس حساسیتی نشان نمی داده كه در كافی شاپ تلویزیون تماشا كنند و اصطلاح «تداخل صنفی» به كار نمی رفت!

از آن دوره بیشتر از ۴۰ سال می گذرد اما خاطرات آن هنوز در كام نسل هایی كه به یاد دارند، شیرین است. آن همه تحمیلات و محفوظات به درد نخور را فراموش كرده ایم اما گفت وگوهامان به این بهانه را به یاد سپرده ایم و نام «كلی» برای ما با آن بامداد زود برخاستن ها و تماشای مشت بر سر و روی یكدیگر كوفتن ها قرین شده و طفلك معلم دینی كه در عین این كه بوكس را حرام می دانست محمد علی را به خاطر مسلمان شدن می ستود و این تناقض را نمی توانست حل كند!

دو - سه نوبت از خاطرات تماشای تلویزیونی هم در ذهن این نویسنده ثبت شده و البته به جای قهوه خانه در خانه پدربزرگ مسابقه را تماشا می كردیم و به همین خاطر دیرتر روانه‌ی مدرسه می شدیم و اصلی پذیرفته شده بود و به علت تأخیر مؤاخذه نمی شدیم؛ هر چند كه زمان بوكس مثل فوتبال طولانی نبود و بامداد زود هم پخش می شد نه در ساعات درس و مدرسه.

مگر چند بار در سال این اتفاق می افتاد؟

مگر این همان «محمد علی» نبود كه خیال می كردیم نام كوچك او «محمد علی» است و نام خانوادگی اش «كلی» و آن قدر مشهور بود كه «تمرینات كُلّی» در درس علوم را به طنز «تمرینات كِلِی» تلفظ می كردیم؟

در مدرسه مان كه اسلامی هم بود «محمد علی» نمادی از تحول یك انسان بود و حالا ما اگر دقایقی به تماشای مسابقه‌ی او می نشستیم منافاتی با تعلیمات نداشت هر چند ما در آن اواخر به «كلی» خوردیم و وقت باختن چقدر هم افسرده می شدیم.

نقل این حكایت به این خاطر است كه روز شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۷ مسابقه‌ی رفتِ فینال لیگ قهرمانان آسیا بین دو تیم پرسپولیس از ایران و كاشیما از ژاپن برگزار می گردد. به خاطر اختلاف ساعت و بُعد مسافت مسابقات فوتبال در خاور دور به وقت ما با بامداد مقارن می گردد اما مگر چند بار این اتفاق می افتد؟ (منظور طعنه استقلالی ها نیست! این است كه مگر چند بار یك فینال در ژاپن برگزار می گردد كه بامداد باشد و هم زمان با مدرسه؟)

وزیر آموزش و پرورش البته گفته است «در صورت امكان، مدیران، شرایط پخش مسابقه را فراهم نمایند اما امكان تعطیلی مدارس در روز شنبه نیست.»

آقای بطحایی البته می توانست با صراحت بیشتر بگوید با عنایت به این كه هوش و حواس و ذهن بچه ها خصوصا دبیرستانی ها (دختر و پسر هم ندارد) متوجه این بازی است مدیران ابتكاری به خرج دهند تا بچه ها تماشا كنند و لذت ببرند.»

یا این كه اجازه دهند دانش آموزان گوشی هوشمند یا تبلت همراه بیاورند و بازی را تماشا كنند.

واضح است كه بچه های پرسپولیسی و حتی استقلالی ها كه كُری می خوانند تماشای این بازی را بر هر درسی ترجیح می دهند.

مهم ترین نقد سهراب سپهری بر نظام آموزشی این بود كه «كلاس از زندگی بیرون است» و بچه ها پا به مدرسه كه می گذارند انگار از دنیا و جامعه منقطع شده اند و به همین خاطر تا صدای زنگ آخر را می شنوند به سمت درهای خروج هجوم می برند تا به جریان زندگی در جامعه بازگردند. پاره ای اتفاقات می تواند زندگی را به مدرسه و كلاس بازگرداند و تماشای مسابقه ای كه در آن سوی دنیا برگزار می شود، یكی از آنهاست؛ به خصوص این كه بعد از آن بین بچه ها بحث و گفت و گو هم درگیرد.

لازم نیست وزیر صراحتا دستور تعطیل بدهد. خود مدیران باید ابتكاری به خرج دهند. مشكلی پدید نمی آید. مشكل در ذهن های متصلب است كه فكر می كنند یك قالب خاص را باید همیشه رعایت نمایند و اسم آنرا هم نظم و انضباط گذاشته اند.»




1397/08/12
13:52:56
5.0 / 5
4581
تگهای خبر: آمریكا , آموزش , آموزش و پرورش , دانش آموز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه