در همایش بشاگرد و محرومیت؛ رهایی یا تثبیت عنوان شد

۶۵ درصد مردم بشاگرد باسوادند، بشاگرد از فقر فرهنگی رنج می بیند

۶۵ درصد مردم بشاگرد باسوادند، بشاگرد از فقر فرهنگی رنج می بیند

پروژه آسان: مدیركل آموزش و پرورش استان هرمزگان درباره وضعیت آموزشی شهرستان بشاگرد آماری نمایش كرد و اظهار داشت: در ۴۰ سال قبل ۱۳۰ دانش آموز در منطقه بشاگرد وجود داشت اما امروزه تعداد دانش آموزان به ۸ هزار و ۹۴۴ نفر رسیده است، این نرخ نشان دهنده رشد فرهنگی است كه در این مدت در بشاگرد انجام شده است.


به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، موسی دادی زاده در همایش "بشاگرد و محرومیت؛ رهایی یا تثبیت" با اشاره به اینكه شهرستان بشاگرد در نیمه غربی استان هرمزگان واقع شده است، اظهار داشت: این شهرستان دارای سه بخش، شش دهستان و ۲۰۲ آبادی است كه ۱۶۶ آبادی آن دارای سكنه است. همین طور حدود ۱۲.۵ درصد از مساحت خاكی استان هرمزگان را به خود اختصاص داده و چهارمین شهر استان هرمزگان است.
وی درباره جمعیت بشاگرد تصریح كرد: از نظر جمعیت ۶.۵ درصد جمعیت استان را به خود اختصاص داده و حدود ۳۵ هزار و ۸۵ نفر جمعیت دارد كه حدود ۹۵۵۹ خانوار در آن زندگی می كنند.
مدیركل آموزش و پرورش استان هرمزگان با اشاره به اینكه پراكندگی و صعب العبوری راه های مواصلاتی این منطقه سبب شده فقر و محرومیت در این منطقه نمود بیشتری داشته باشد و محرومیت زدایی با مشكلات و موانع بیشتری دست و پنجه نرم كند، اضافه كرد: وضعیت بشاگرد به شكلی است كه امروز ضریب پوشش تحصیلی آن در دوره ابتدایی ۹۹ درصد بوده كه این نرخ در پایه اول ابتدایی حدود ۹۸ درصد است، همین طور نرخ جذب نوآموزان در منطقه بشاگرد ۹۶ درصد است، اما در دوره های متوسطه اول و دوم این نرخ یك دفعه كاسته می شود و درصد پوشش تحصیلی در متوسطه اول حدود ۶۴ درصد و متوسطه دوم ۶۹ درصد را نشان میدهد، این نرخ كمتر از میانگین استان هرمزگان است.
بنا بر اظهارات دادی زاده به سبب صعب العبور بودن و پراكندگی جمعیت منطقه، همه درآمد خانوارهای روستایی در تامین هزینه تحصیلی دانش آموزان مانند هزینه كتب درسی، پوشاك و ایاب و ذهاب و نبود هنرستانهای فنی و حرفه ای شبانه روزی سبب شده پوشش تحصیلی در متوسطه اول و دوم كم شود.
ایشان سپس درباره وضعیت آموزش و پرورش بشاگرد در گذر زمان اشاره كرد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در شهرستان بشاگرد تنها هفت دبستان وجود داشت كه در هفت روستای استان هرمزگان در شهرستان بشاگرد فعالیت می كردند، به سبب نزدیكی به استان كرمان بوسیله سپاه دانشی كه از استان كرمان اعزام می شد كار آموزشی دانش آموزان را در آنجا انجام میدادند و دانش آموزان سپس اختتام تحصیلات ابتدایی مجبور به ترك تحصیل بودند، پس بیشتر از ۹۵ درصد جمعیت منطقه بشاگرد افرادی بودند كه از كمترین سواد برخوردار نبودند.
مدیركل آموزش و پرورش استان هرمزگان افزود: سپس پیروزی انقلاب اسلامی و توجه ویژه به مناطق محروم، مدارس ابتدایی به صورت كپری در روستاها دایر می شود و به همت مرحوم «حاج عبدالله والی» ساخت مدارس ابتدایی در روستاهای بشاگرد شكل می گیرد كه علاوه بر مدارس راهنمایی در خمینی شهر بشاگرد مدارس ابتدایی متوسطه اول و دوم باز به صورت شبانه روزی دایر می شود. به شكلی كه امروز ۱۸ واحد شبانه روزی در منطقه بشاگرد وجود دارد.
وی اظهار داشت: با عنایت به پراكندگی منطقه، صعب العبور بودن مسیرها و نبود اعتبار كافی باوجود كمك و همیاری خیرین تا سال ۸۴ بیشتر از ۷۳ مدرسه كپری و كانكسی وجود داشت كه در سال ۸۴ با اعتبار ملی كه اختصاص می یابد با حضور رئیس جمهور وقت، جشن برچیدن مدارس كپری و كپر زدایی در بشاگرد رخ میدهد. سپس آن با عنایت به خشكسالی متعددی كه در استان هرمزگان خصوصاً منطقه بشاگرد اتفاق افتاد، مهاجرت از روستاهایی كه خشكسالی لطمه بیشتری به روستاها وارد كرده بود شروع شد و افراد در روستاهای جدیدی كه امكان حیات در آنجا وجود داشت ساكن شدند، بنا بر این امروزه شهرستان بشاگرد دارای ۳ مدرسه كپری و ۸ مدرسه كانكسی است.
دادی زاده در ادامه با اشاره به اینكه نگاه مقایسه ای به آمار دانش آموزان در بشاگرد نشان داده است كه در ۴۰ سال قبل تعداد كل مدارس موجود در شهرستان بشاگرد حدود هفت مدرسه بوده است، بیان كرد: امروز این رقم به ۳۱۹ واحد آموزشی ارتقاء یافته كه تعداد زیادی از این مدارس توسط خیرین به وجود آمده و تعدادی باز توسط اعتبارات استانی و ملی شكل گرفته است.
مدیركل آموزش و پرورش استان هرمزگان تصریح كرد: در ۴۰ سال قبل ۱۳۰ دانش آموز در منطقه بشاگرد وجود داشت، اما امروزه تعداد دانش آموزان به ۸۹۴۴ نفر رسیده است، این نرخ نشان دهنده رشد فرهنگی است كه در این مدت در بشاگرد انجام شده است.
وی درباره مدرسه شبانه روزی در بشاگرد باز اظهار داشت: قبل از پیروزی انقلاب مدرسه ای وجود نداشت و امروز حدود ۱۸ مدرسه شبانه روزی وجود دارد كه بالغ بر دو هزار نفر دانش آموز را در خود جای داده و یكی از عواملی كه موجب كاهش تعداد بیسوادان آن در شهرستان بشاگرد شده، وجود همین مدارس شبانه روزی است.
مدیركل آموزش و پرورش استان هرمزگان معتقد است: ۹۵ درصد مردم در ۴۰ سال قبل در شهرستان بشاگرد بی سواد بودند، امروز آماری كه در سرشماری های مختلف نمایش شده نشان داده است كه ۶۵ درصد مردم آن باسوادند و از این ۶۵ درصد ۷۰ درصد را مردان می سازند، میزان باسوادی زنان باز ۵۹ درصد است. همین طور از میان ۸۹۴۴ دانش آموز در حال تحصیل، بالغ بر ۵۳ درصد در دوره ابتدایی مشغول به تحصیل هستند، این در شرایطی است كه برای دوره استثنایی در بشاگرد هیچ مدرسه استثنایی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه وجود ندارد.
بنا بر اظهارات مدیركل آموزش و پرورش استان هرمزگان، از ۳۱۹ واحد آموزشی این شهرستان ۱۶۵ واحد به دوره ابتدایی متعلق می باشد، هفت درصد واحدها به دوره متوسطه اول و حدود ۶ درصد به دوره متوسطه دوم اختصاص پیدا كرده است.
دادی زاده در ادامه برای توسعه بشاگرد پیشنهاداتی را در حوزه آموزش و پرورش نمایش كرد كه عبارتند از: تامین امكانات كمك آموزشی و تجهیزات آزمایشگاهی و كارگاهی برای مدارس موجود در سطح شهرستان جهت ارتقای كیفیت آموزشی دانش آموزان، تامین نیروی انسانی و مجرب یكی از لزوم های تحقق عدالت آموزشی است، ایجاد زمینه مناسب برای تحصیل بازماندگان از تحصیل كه معضلات اجتماعی و فرهنگی و كوشش برای امرار معاش مانع از حضور آنها در مدرسه شده است، تامین پوشاك و لوازم التحریر دانش آموزان و فراگیر كردن تغذیه بلاعوض از مواردی است كه مورد توجه آموزش و پرورش است و باید عملیاتی شود، ایجاد زمینه مناسب برای بهره مندی معلمان از امكانات رفاهی مطلوب برای افزایش ماندگاری معلمان، تامین تجهیزات خوابگاهی مدارس برای نیازمندی های زیستی دانش آموزان در مدارس شبانه روزی، برگزاری و غنی سازی آموزش های ضمن خدمت فرهنگیان و استفاده از اساتید مجرب به دانشگاهیان می تواند میزان معلومات و سواد معلمان را افزایش دهد.

به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، رضا درمان_مدیرعامل جامعه یاوری فرهنگی باز در این همایش با اشاره به اینكه ما موسسه خیریه مردم نهاد هستیم، اظهار داشت: ۳۶ سال است كه در زمینه مدرسه سازی فعالیت میكنیم، همین طور در ۱۸ استان كشور فعالیت نموده ایم و تابحال بالغ بر روی ۹۳۰ پروژه كار كرده ایم.
وی افرود: سپس ۳۶ سال مدرسه سازی فهمیدیم كه مدرسه رفتن به معنای آموزش نیست، آن اتفاقی كه موجب می شود آموزش شكل گیرد تنها با ساختن مدرسه رخ نمیدهد. كلید واژه و جمله اصلی گزارش بانك جهانی توسعه در سال ۲۰۱۸ در حوزه آموزش این است كه مدرسه رفتن به مدلول آموزش نیست.
درمان معتقد می باشد كه آن چیزی كه در بشاگرد نهادینه شده و این منطقه را آزار می دهد فقر مالی نیست، بلكه فقر فرهنگی است. تصور می كنم بعنوان سازمانی كه در حوزه آموزش فعالیت می نماییم، باید رویكردهای جدیدی اتخاذ نماییم و یاد بگیریم كه چگونه با این مساله مقابله نماییم. در این صورت افراد می توانند فضا را اصلاح كنند و از این شرایط بیرون بروند.



1398/02/05
14:57:56
5.0 / 5
4981
تگهای خبر: آموزش , آموزش و پرورش , اجتماعی , تحصیل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه