سفیر ژاپن تاكید كرد؛

علاقه ژاپن به تعمیق همکاری با ایران برای احیای دریاچه ارومیه

علاقه ژاپن به تعمیق همکاری با ایران برای احیای دریاچه ارومیه

به گزارش پروژه آسان، سفیر ژاپن در جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: سال قبل تلاش فراوانی جهت کمک به احیای دریاچه ارومیه کرده ایم و تمایل به تعمیق همکاریهای تخصصی برای احیای دریاچه داریم.



به گزارش پروژه آسان به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، بخش نخست رویداد بین المللی علمی، فرهنگی و هنری جاده ابریشم ۱۵ و ۱۶ اسفند جاری در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد و در ادامه بعد از برگزاری مراسم افتتاحیه با حضور سفیر ژاپن و اساتید برجسته هنر و معماری ایران و ژاپن در تبریز در ۱۷ اسفند، کارگاه های آموزشی معماری معاصر و کاهش خطرپذیری ریسک با سخنرانی ریچی میاکه، خان فوجی و آکیرا وادا و آکیرا تاتاهاتا، ماکوئو واتانابه، تسو یو سی داته و کاسوگو فوجیه برگزار گردید.
افزایش همکاریهای فرهنگی، تحصیلی و محیط زیستی بین دو کشور ژاپن و ایران
سفیر ژاپن در جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی در این رویداد اظهار داشت: علیرغم مشکلات ناشی از تحریم های اقتصادی معتقدم که می توانیم در زمینه های مختلف دیگر همکاریهای بیشتری داشته باشیم. در این خصوص طی دیداری که با وزیر امور خارجه ایران داشتم توافق کردیم در زمینه فرهنگی، آموزشی و محیط زیست بین دو کشور ژاپن و ایران همکاریهای گسترده تری ایجاد نماییم.
وی اظهار داشت: در حوزه دریاچه ارومیه همکاریهای کنونی را با ایران ادامه می دهیم و در کنار آن با سازمان های بین المللی هم همکاریهای لازم را انجام خواهیم داد.
در ادامه سفیر جدید ژاپن در ایران به دیدار یعقوب هوشیار، شهردار کلانشهر تبریز رفت. در این نشست تسوکادا تاماکی از برقراری روابط خواهرخواندگی تبریز بعنوان نخستین شهر ایرانی با یکی از شهر های کشور متبوعش استقبال کرد.
وی اظهار داشت: تحقق این امر نقطه عطف تعمیق همکاری دو کشور در حوزه های مختلف است.
سفیر ژاپن در قسمت دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به وجود تحریم های اقتصادی آمریکا ضد ایران، اضافه کرد: علیرغم این محدودیت ها آماده توسعه همکاری در زمینه هایی همچون فرهنگی، تحصیلی، فناوری، گردشگری و محیط زیست هستیم.
تاماکی همینطور اجرای سیاست های مشترک در مقابل مخاطراتی مانند زلزله و سایر حوادث غیر مترقبه با استفاده از آخرین یافته های علمی را یکی دیگر از حوزه های مهم برای همکاری دو کشور برشمرد.
سفیر جدید ژاپن با اشاره به اینکه از سال ۲۰۱۴ میلادی همکاری فراوانی برای کمک و احیای دریاچه ارومیه شکل گرفته است خاطرنشان کرد: علاقه مند تعمیق همکاریهای تخصصی برای احیای دریاچه ارومیه هستیم.
وی همچنین، در این رویداد دو روزه در در مراسم دانشگاه هنر اسلامی تبریز هم حاضر شد و اظهار داشت: تبریز، پدر غربی جاده ابریشم قلمداد می شود و بازار بزرگ آن بعنوان بزرگترین مرکز فرهنگی این نقطه از جاده است.
به گفته او، رویداد بین المللی علمی و فرهنگی جاده ابریشم، هنر و فضای درخلال ایران و ژاپن به میزبانی دانشگاه هنر اسلامی تبریز، فرصت ارزشمندی برای تقویت ارتباطات ایران و ژاپن است.
افتتاح نمایشگاه فضا و زمان در راه جاده ابریشم MA
یوسف زندی، رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی هم در این مراسم عنوان کرد: این رویدادها می تواند بستر مناسبی برای نزدیکتر شدن کشورهای صاحب این دانش همچون ژاپن و ایران باشد.
وی خاطرنشان کرد: مفهوم MA که دلالت بر ابهام یا محدود بودن مکان-زمان دارد و خویش را در تقابل با منطق غربی ادراک فرهنگی قرار می دهد، بطور قطع در بین این حوزه های متعلق به فرهنگ شرق مشترک است. برخلاف رویداد ۴۰ سال پیش، این همایش و نمایشگاه با ابتکارات دوجانبه دو کشور ایران و ژاپن تشکیل می شود. اساتید و هنرمندان از هر دو کشور بر مبنای ایده های مقایسه ای فضا-زمان که بر مبنای زمینه های فلسفی و ایدئولوژیکی هر دو فرهنگ تفسیر می شوند، انتخاب شده اند. تبریز محل اولیه شروع این رویداد علمی – فرهنگی و هنری است و بازار بزرگ آن که در لیست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است، نماد فرهنگ تجارت جاده ابریشم است.
رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی در ادامه اظهار داشت: این رویداد پتانسیل عظیمی از آورده های علمی، فرهنگی، هنری، اقتصادی و سیاسی را برای ایران به ویژه تبریز به ارمغان می آورد. کشور ژاپن به علت سیاست دوستانه طولانی مدت خود در برابر ایران، روابط دیپلماتیک خویش را بسیار منحصر به فرد نگه داشته است. در واقع شهر تبریز و سازمان های در رابطه با آن برای مدت طولانی با شرکای ژاپنی خود در زمینه های آکادمیک، فرهنگی و هنری روابط خوب و تثبیت شده ای داشته اند. نمایشگاه ” MA ” در ایران پتانسیل بالایی برای ارتقای روابط خوب از راه تعهد دوجانبه تمام عیار دارد.
وی در ادامه عنوان کرد: برگزاری رویدادهای بین المللی و مراوده علمی و عملیاتی با کشورهای همسو با جمهوری اسلامی ایران جزو اهداف و برنامه های بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی است که برگزاری رویداد بین المللی فضا و زمان در راه جاده ابریشم اولین گام این برنامه ها بود که محکم برداشته شد و در گام های بعدی در نظر داریم رویدادی بین المللی و عظیم با حضور ۱۵۰ شهردار شهر های جهان را در تبریز برگزار نماییم و همینطور برنامه ریزی های لازم را برای برگزاری پنجمین کنفرانس بین المللی مقاوم سازی در تبریز صورت داده ایم.
در ادامه، نمایشگاه فضا و زمان در راه جاده ابریشم MA با حضور تسوکادا سفیر ژاپن در ایران، یوسف زندی رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی، سجاد پاکزاد رئیس دانشگاه هنراسلامی تبریز، علیرضا معتمدنیا رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان شرقی، حسین منیری فر شهردار منطقه ۸ تبریز واساتید برجسته هنر و معماری ژاپن و مردم علاقه مند به هنر و معماری در خانه نیکدل تبریز راه اندازی شد و به موازات این مراسم دومین نمایشگاه فضا و زمان در راه جاده ابریشم MA در خانه های تاریخی علی میسیو و ختایی تبریز هم فعالیت خویش را شروع کرد.
برگزاری شب فرهنگی ایران و ژاپن در تالار جمهوری فرمانداری تبریز و همینطور حضور سفیر ژاپن در روستای تاریخی کندوان از دیگر برنامه های این رویداد دو روزه بود.
گفتنی است رویداد بین المللی فضا و زمان در راه جاده ابریشم توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی و شهرداری کلانشهر تبریز با حضور سفیر ژاپن و اساتید و متخصصان برجسته از ایران، ژاپن، چین، فرانسه، گرجستان، ترکیه و... ۱۵ و ۱۶ اسفند جاری در تهران و ۱۷ و ۱۸ اسفند با برگزاری کارگاه های تخصصی و آموزشی در موضوعات معماری معاصر و کاهش خطرپذیری ریسک، محافظت از بافت های تاریخی و هنر معاصر در تبریز برگزار شد و نمایشگاه های این رویداد بین المللی در خانه های تاریخی نیکدل، علی میسیو و ختائی تبریز رسما فعالیت خویش را برای بازدید عموم شروع کردند.


منبع:

1402/12/21
08:19:53
5.0 / 5
205
تگهای خبر: آمریكا , آموزش , تحصیل , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه