تبدیل پلاستیك به سوخت جت در كمتر از یك ساعت

تبدیل پلاستیك به سوخت جت در كمتر از یك ساعت

پروژه آسان: پژوهشگران برای کمک به مبارزه با بحران زباله های پلاستیکی موفق به ابداع روشی شدند که پلاستیک های زائد را در کمتر از یک ساعت به مواد تشکیل دهنده سوخت جت تبدیل می کند.


به گزارش روز سه شنبه روزنامه دیلی میل، پژوهشگران دانشگاه ایالتی واشنگتن، پروسه کاتالیزوری را برای تبدیل کارآمد پلی اتیلن به سوخت جت و روان کننده ها با ارزش بالا ابداع کردند.
پلی اتیلن پرکاربردترین پلاستیک در جهان است و برای تولید کیسه های خرید، پوشش های پلاستیکی شفاف مواد غذایی و بطری های شامپو استفاده می شود.
این پلیمر در حدود یک سوم کل پلاستیک های تولید شده یافت می شود و ارزش جهانی آن سالانه حدود ۲۰۰ میلیارد دلار (۱۴۲ میلیارد پوند) است.
محققان متوجه شده اند که پلیمرهای زائد را می توان بجای دور انداختن در محل دفن زباله ها و یا رها کردن در محیط طبیعی اطراف مانند آبراه ها به مواد خام با ارزش تبدیل کرد.
در رویه ابداعی این پژوهشگران که جزئیات آن در مجله Chem Catalysis انتشار یافته است از یک «روتنیم» بر روی کاتالیزور کربن و یک حلال معمول استفاده می شود.
پیش از این سایر پژوهشگران موفق شدند که پلاستیک های یک بار مصرف را به سوخت جت، گازوئیل و روان کننده تبدیل کنند اما پژوهشگران دانشگاه ایالتی واشنگتن توانستند در عرض یک ساعت حدود ۹۰ درصد پلاستیک را در دمای ۴۲۸ درجه فارنهایت (۲۲۰ درجه سانتیگراد) - کمتر از دمای معمول برای تبدیل پلاستیک های امروزی- به مواد تشکیل دهنده سوخت جت یا سایر محصولات هیدروکربنی تبدیل کنند.
آنها ادعا می کنند که تنظیم شرایط این رویه، مانند دما، زمان یا مقدار کاتالیزور استفاده شده، می تواند به پژوهشگران این گزینه را بدهد که پروسه را برای تولید محصولات مطلوب تنظیم کنند.
هونگفی لین نویسنده این مطالعه، در دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه ایالتی واشنگتن اظهار داشت: بسته به تقاضای بازار، آنها می توانند این رویه را به شکلی تنظیم کنند که محصول مورد نظر آنها را تولید نماید.
وی اضافه کرد: آنها با بهره گیری از این رویه از انعطاف پذیری برخوردار می باشند. استفاده از این پروسه کارآمد ممکنست یک روش امیدوار کننده را برای تولید انتخابی محصولات با ارزش بالا از ضایعات پلی اتیلن فراهم آورد.
اگرچه این رویه هم اکنون به طور خاص با پلی اتیلن کار می کند اما پژوهشگران معتقدند که رویه آنها می تواند بطور موثر با انواع دیگر پلاستیک ها نیز کار کند.



منبع:

1400/02/30
12:43:29
0.0 / 5
1176
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگر , دانشگاه , محصول
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه