مدارس، به تدریج تا اختتام آبان حضوری می شوند بعلاوه نحوه دریافت مجوز بازگشایی
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: برمبنای الگوی بازگشایی مدارس، به تدریج تا اختتام آبان ۱۴۰۰، مدارس فعالیت خودرا به شیوه حضوری شروع خواهند کرد و صدور مجوز بازگشایی حضوری مدارس، منوط به تکمیل و ارائه چک فهرست های بهداشتی و خودارزیابی مدیران مدارس است.
به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، علیرضا کمرئی طی نشست مجازی معاونان وزیر با مدیران کل آموزش و پرورش استانها و رؤسای ادارات آموزش و پرورش مناطق سراسر کشور که در ساختمان شهیدرجایی برگزار شد، به تشریح کارهای صورت گرفته درباب «بازگشایی مدارس»، «آغاز سال جدید تحصیلی» و «از سرگیری آموزش های حضوری» پرداخت و ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این جلسه کشوری، اظهار نمود: شروع کارهای آموزشی در کشور سبب پویایی و تحرک جامعه می شود.
کمرئی اضافه کرد: در ۱۹ ماه گذشته اختلال و وقفه جدی در امر آموزش به وجود آمد و شیوع کرونا، شرایط عادی فعالیت مدارس را تغییر داد و شوکی طولانی و زیانبار به سیستم آموزشی و یادگیری دانش آموزان وارد کرد که بطور یقین، روی رفتارها و بعضی عادات ما هم نیز اثر گذاشته است. باتوجه به این نکته، بازگشت به شرایط مطلوب و پایدار، قدری دشوار است که امیدوار هستم با درنگ، تأنی و درایت مدیران آموزش و پرورش در سراسر کشور، بتوانیم این پروسه را به خوبی طی نماییم و با بازگشت به شرایط عادی و بهبود شرایط مناسب در کشور، به وضعیت پایدارتری دست پیدا کرده و کارهای آموزشی و تربیتی باکیفیت تری را از سر بگیریم.
معاون آموزش متوسطه وزات آموزش و پرورش با اشاره به اینکه این باور در ستاد وجود دارد که حوزه های عملیاتی، مهم ترین بخش نظام آموزشی هستند، اشاره کرد: «مدرسه کانون اصلی تحول و یادگیری است» و تمام اخبار و اطلاعاتی که برای نظام تعلیم و تربیت، ارزش و اهمیت ویژه ای دارند، در «مدرسه» اتفاق می افتد و از این روی، تحلیل وضعیت و رخدادهای مدارس و نیز مسائل مناطق و استانها و تبیین شرایط و نیازمندی های آنان، در تصمیم گیری های ستادی بسیار حائز اهمیت می باشد.
وی با تاکید بر اینکه «واحد تحلیل» نظام آموزشی، همیشه باید مدرسه باشد، اظهار داشت: در الگوی بازگشایی مدارس، کوشیدیم مدرسه را کانون اصلی کار قرار داده و تمام تمرکزمان را در اعطای اختیارات، تصمیم گیری ها و تهیه گزارش ها به مدرسه معطوف نماییم.
کمرئی اضافه کرد: «مدرسه» و «منطقه»، واحدهای عملیاتی اصلی نظام تعلیم و تربیت هستند که اگر خوب بدرخشند و درست عمل کنند، مشکلی در پیگیری اهداف بازگشایی و نحوه نظارت بر کارهای مدرسه نخواهیم داشت.
معاون آموزش متوسطه وزات آموزش و پرورش اظهار داشت: باتوجه به شرایط و تصمیم ستاد ملی کرونا قرار شد با سیاستی آرام، تدریجی و اقتضایی به سمت بازگشایی حضوری مدارس حرکت نماییم و کارهای آموزشی و تربیتی را به شیوه ترکیبی (در فضای مجازی و بصورت حضوری در مدرسه)، مورد تاکید قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه به تدریج در طول دو ماه آتی به سمت آموزش های حضوری گرایش پیدا خواهیم کرد، اظهار داشت: خوشبختانه این سیاست ها یعنی بازگشایی تدریجی و الگوی آموزشی مورد تأیید و تاکید دولت هم قرار گرفته است و امیدواریم با سرعت گرفتن روند واکسیناسیون در کشور و کنترل شرایط بیماری، بتوانیم سرعت پروسه بازگشایی مدارس را متناسب سازیم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: باتوجه به نگرانی هایی که نسبت به کارهای تربیتی داشتیم و لطمه هایی که در اثر آموزش مجازی به دانش آموزان وارد شده، تمایل والدین و خانواده به بازگشایی مدارس بالا رفته و در این راه همراه نظام آموژشی هستند و لازم است مدیران مناطق و رؤسای ادارات، با رعایت کامل ابعاد بهداشتی آسودگی خاطر بیشتری برای خانواده ها فراهم نمایند تا با آرامش بیشتری فرزندان را راهی مدارس کنند.
وی ادامه داد: برمبنای الگوی بازگشایی مدارس، تمام مدارس تا اختتام آبان ماه بصورت حضوری فعالیت خودرا شروع خواهند کرد اما در وضعیت مطلوب، ممکنست این کار سریع تر صورت گیرد دراین زمینه باید با دقت و سرعت بیشتری الگوی بازگشایی را تبیین نماییم تا بتوانیم بر کارها نظارت داشته و با استناد بر گزارش های خوبی که به دست می آوریم سیاست های آینده بازگشایی مدارس را برنامه ریزی و هدف گذاری نماییم.
کمرئی افزود: شاید دشوارترین کار در روزهای کرونا، پیچیدگی و سختی نظارت بر فرآیندهای آموزشی و تربیتی، حتی در ساده ترین شاخص ها، کلیدی ترین یا بدیهی ترین آن هاست گاه ما در ستاد و حتی در استان و منطقه باتوجه به پراکندگی بالای مدارس گرفتار ابهام و تردید می شویم. بطورمثال تردید داریم آیا جریان تربیت و یادگیری مدارس برقرار است یا خیر؟ یا نحوه فعالیت معلمان چگونه است؟ یا شکل و فرم اداره و مدیریت مدرسه اگر حضوری است به چه صورت و اگر غیرحضوری چگونه انجام می شود؟ ساعات آموزشی چه طور بسته شده و آیا معلم قادر می باشد اهداف درسی را تمام و کمال پیاده کند یا خیر؟ و همه دانش آموزان امکان دریافت سرویس و خدمات تربیتی و آموزشی را دارند یا خیر؟ آگاهی دقیق و شناخت شرایط حاکم بر مدارس دشوارترین کار در دوره کرونا بود و در این ۱۹ ماه یک چالش اساسی فراروی نظام های آموزشی بود که البته این مشکل تنها به آموزش و پرورش ما مربوط نمی گردد و تمام نظام های آموزشی دراین زمینه گرفتار مشکل بوده اند و راهکار آن بدون تردید، طراحی و راه اندازی سامانه هایی بود که بتوانن یک دید کلان و کلی از روندها و خاصیت مدیریت و راهبری مدارس به ما بدهد.
وی با اشاره به این نکته که امکان سرکشی به تک تک واحد های آموزشی برای ما میسر نبوده و نیست، اظهار داشت: هم اکنون بیش از ۱۱۲ هزار مدرسه داریم و بدون تردید امکان نظارت سریع بر جزییات آموزشی در سطوح، استان و ستاد وجود ندارد، مگر اینکه برای نظارت، به سامانه ها و توان مناطق اعتنا و اتکا نماییم و این سامانه ها وقتی قابل اتکاست که داده های ثبت شده در آن قابل اعتماد، متقن و محکم باشد. معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: نخستین تاکید ما این است که همه مدارس برمبنای اولویت، چک فهرست های بهداشتی مدرسه را تکمیل کنند. تکمیل چک فهرست، قدم اول در ورود به پروسه آموزش حضوری و یا غیرحضوری است. چون حتی اگر آموزش در مدرسه ای بصورت غیرحضوری صورت گیرد، تکمیل چک فهرست بهداشتی می تواند به ما در تشخیص زمان آموزش های حضوری و اولویت بندی مدارس در آموزش حضوری کمک نماید.
کمرئی افزود: خوشبختانه تا حالا بیش از ۹۰ هزار چک فهرست بهداشتی، تکمیل و ارسال شده است. مدیران دقت کنند که در دستورالعمل های بهداشتی یک مرحله خود ارزیابی مدرسه باید صورت گیرد که این گام در حقیقت همان خود ارزیابی مورد تأیید معاونت تربیت بدنی و سلامت است و ناظران بیرونی نیز برای انجام نظارت به داده های این چک فهرست و خودارزیابی های انجام شده مراجعه خواهند کرد و لازم است تاکید کنم مدیران مناطق و رؤسای ادارات حتما باید بر تکمیل چک فهرست ها از طرف مدیران مدارس، نظارت و پیگیری دقیق داشته باشند.
وی بیان کرد: مدیران مدارس باید مراقبت کنند که اگر مدرسه مشمول شرایط آموزش های غیرحضوری است باید فهرست غیرحضوری را پر نماید و هر زمانی که مجاز به اراده آموزش های حضوری شد، مجدداً فرم «۳ الف» مربوط به آموزش حضوری و یا ترکیبی را کامل خواهد نمود برای اینکه ممکنست مدرسه ای در نیمه اول مهر غیرحضوری باشد اما در نیمه دوم باتوجه به روستایی بودن یا زیر ۳۰ نفر بودن کلاس ها، فعالیت آنها به شیوه حضوری تغییر یابد که در این صورت باید فهرست حضوری را پر کنند تا روشن شود مدرسه وارد فرآیندهای حضوری شده است و تنها بر این اساس است که می توانیم گزارش های دقیقی را دریافت نماییم.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، معاون آموزش متوسطه اظهار داشت: اولویت مناطق در بازگشایی مدارس بصورت حضوری، مدارس روستایی است. بی شک می توان گفت مدارس روستایی ما با هر جمعیتی، حتی با تعداد ۳۰ نفر دانش آموز، به شرط داشتن مجوز، باید فعالیت حضوری داشته باشند و مدارسی که مجوز برایشان صادر نشده باید ابتدا چک فهرست ها را کامل نمایند تا امکان صدور مجوز بازگشایی برای آنها فراهم گردد.
کمرئی درباب نحوه اولویت بندی برای نحوه بازگشایی اظهار داشت: ما ۶ دسته اولویت در الگوی بازگشایی داشتیم؛ گروه اول مدارس عشایری و روستایی بودند که نیمه اول مهرماه باید بازگشایی می شدند و گروه دوم مدارس عشایری و روستایی بودند که باید در نیمه دوم بازگشایی می شدند که این نوع مدارس مورد بحث ماست. یک گروه دانش آموزان پایه اول ابتدایی هم در اولویت هستند که باید ارتباط شان با مدرسه برقرار شود و گروه دیگر نیز دانش آموزان مهارتی بودند که باید از اول مهر کارهای خودرا شروع می کردند و آمارها مؤید آنست که تعدادی از این مدارس، فعالیت خودشان را شروع نکرده اند و فقط ۴۹ درصد مدارس کاردانش و فنی حرفه ای آموزش حضوری خودرا شروع کردند! که انتظار ما بیش از این بود.
کمتر از ۱۰ درصد مدارس توانسته اند دانش آموزان کلاس اول خودرا بصورت حضوری به مدارس بیاورند
کمرئی افزود: از مجموع ۷۰۷۵ مدرسه دولتی و غیردولتی در زمینه فنی حرفه ای و کاردانش، فقط ۳۴۶۰ مجوز صادر گردیده است که معادل ۴۹ درصد مدارس است که انتظار می رفت ۱۰۰ درصد مدارس کارهای حضوری را آغاز نموده باشند. در مدارس دوره ابتدایی، در خوشبینانه ترین حالت کمتر از ۱۰ درصد مدارس توانسته اند دانش آموزان کلاس اول خودرا بصورت حضوری به مدارس بیاورند و نسبت به کل آمار دوره اول و دوم توانسته اند سیاست معاونت ابتدایی را محقق کنند که این مساله با آمار و مطلوب های ما فاصله دارد. پس انتظار داریم تا جایی که سیاستی اجازه داده شده، با دست باز عمل کنید و مدیریت کنید تا این سیاست محقق شود و اگر در جایی مجوز داده نشده است بگونه ای عمل شود تا اگر نظارت بیرونی صورت گرفت، بتوانید از ابعاد نظارتی و عملکرد خود دفاع کنید.
سخنگوی آموزش و پرورش در امر بازگشایی مدارس، اظهار داشت: در دسته اول مدارس که در مهر باید بازگشایی می شد، تعداد ۱۹هزار مدرسه روستایی، مجوز دریافت کردند؛ در دسته دوم اولویت مهارتی، ۳۴۶۰ مجوز گرفتن کرده اند و در اولویت ابتدایی ۳۷۲۰ نفر اعلام نموده بودند که در اول ابتدایی مدارس را دایر خواهند کرد که ما یقین داریم تعداد بیشتر است ولی الگوی خودرا ثبت نکرده اند و دسته دوم از گروه مدارس روستایی، ۵۴۴۵ نفر هستند که آغاز به فعالیت نموده اند.
کمرئی اضافه کرد: جمع مجوزهای صادر شده و جمع مجوزهای درحال انتظار نیمه اول و نیمه دوم آبان، مدارسی که درخواست نمودند، مجوزهایشان قابل صدور است؛ اما فعالیت شان زمانی است که نوبتشان فرا برسد.
وی افزود: تاکنون ۷۵۵۶ مدرسه که زیر ۳۰۰ نفر دانش آموز داشتند و تعداد ۱۶۵۵مدرسه که مقرر است نیمه دوم آبان فعالیت خودرا شروع کنند، از مناطق مجوز دریافت کرده اند. در مورد همه مدارس، امکان صدور مجوز وجود دارد اما با قید زمان بازگشایی؛ اگر ما در این روند در آینده با وزارت بهداشت به توافق رسیدیم که می توانیم تسریع متفاوت تری داشته باشیم، با مداخله ای که در مجوزهای صادر شده داریم و پیامی که به مدارس می دهیم می توانیم به این کار سرعت و شدت بیشتری ببخشیم، اما هم اکنون برمبنای الگوی کارهای آموزشی باید عمل نماییم. پس انتظار دارم به سرعت در سطح مناطق آموزشی وارد شده و آمار و اطلاعات همه مدارسی که دارای کد فعال آموزشی را تکمیل و تصحیح کنید تا ما بتوانیم گزارش های متقن و محکمی تولید نماییم.
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب