شیوه نامه ساماندهی نیروی انسانی در حوزه سوادآموزی ابلاغ شد

ممنوعیت به کارگیری مجدد آموزش دهندگانی که 2 سال متوالی قطع همکاری داشته اند

ممنوعیت به کارگیری مجدد آموزش دهندگانی که 2 سال متوالی قطع همکاری داشته اند

دستورالعمل اجرایی «مدیریت بهینه منابع انسانی و ساماندهی مطلوبتر نیروی انسانی حوزه سوادآموزی» از جانب سازمان نهضت سواد آموزی وزارت آموزش و پرورش به ادارات کل آموزش و پرورش استانها ابلاغ گردید.


به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، این شیوه نامه که از جانب شاپور محمدزاده، رئیس سازمان نهضت سوادآموری ابلاغ گردیده مدیریت بهینه منابع انسانی و ساماندهی هرچه مطلوب تر نیروی انسانی حوزه سوادآموزی و همینطور تسهیل شرایط توزیع عادلانه و استفاده حداکثری از منابع انسانی مجرّب را مدنظر دارد.
در ماده ۲ این شیوه نامه آمده است که استفاده بهینه از نیروی انسانی (آموزشی) موجود با رعایت استانداردهای فنی و اخلاقی جزء مأموریت اصلی این سازمان است. بنابراین ادارات کل آموزش و پرورش حجم ابلاغی (بی سواد و کم سواد) خویش را به روش مدرسه محوری و از راه معلمان رسمی، پیمانی در ساعات غیر موظف و به صورت پرداخت حق التدریس با ابلاغ انشایی و آموزش دهندگان فعال (برون سپار) مثبوت در سامانه سواد آموزی، بعنوان رویکرد اساسی برنامه ریزی کنند.
- اولویت در اجرای دوره های سواد آموزی مشارکت و همکاری معلمان رسمی و پیمانی، کارکنان شاغل و بازنشسته دستگاههای اجرایی (با رعایت قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان و اصلاحات بعدی) واحدهای آموزشی آموزش و پرورش (مدرسه محوری) در قالب ضوابط و مقررات ابلاغی است.
- به کارگیری آموزش دهنده مورد نیاز شهرستان ها و مناطق تا سقف عملکرد سال قبل شهرستان ناحیه منطقه از بین آموزش دهندگان فعال مثبوت در سامانه سواد آموزی و اولویتهای قید شده است. بستر لازم برای تعیین میانگین عملکرد و آموزش دهنده مورد نیاز شهرستان/ ناحیه/ منطقه در سامانه سواد آموزی فراهم است.

روش های جبران کسری نیرو در نهضت سوادآموزی
در ماده ۳ این شیوه نامه به روش های جبران کسری نیرو به شرح زیر اشاره شده است:
-انتقال آموزش دهندگان حائز شرایط از سایر استانها/ شهرستانها و مناطقی که آموزش دهنده مازاد دارند به استان یا شهر مقصد با هماهنگی اداره کل منابع انسانی سازمان بلامانع است.
- موسسات و نهادهای غیردولتی طرف قرارداد با نهضت سواد آموزی (ادارات آموزش و پروش می توانند برای تأمین آموزش دهنده مورد نیاز خود، آموزش دهندگانی که قبلا سابقه همکاری در فعالیتهای آموزشی نهضت سواد آموزی داشته و دارای گواهینامه جهاد دانشگاهی و یا دوره مهارتهای تدریس هستند را در اولویت به کارگیری قرار دهند. استمرار فعالیت آموزش دهندگان فعالی که دانشجو هستند؛ به شرط عرضه مدرک تحصیلی دانشگاهی تا آخر سال ۱۴۰۰ و رعایت سایر ضوابط، مجاز است.
- استفاده از روش خودآموز، طرح پشتیبان در دوره سواد آموزی مورد تاکید است.
در ماده ۴ آمده است که در دوره های تحکیم، انتقال که صرفاً به روش کلاسی برگزار می شوند؛ اولویت به کارگیری نیروی انسانی، استفاده از ظرفیت معلمین رسمی، پیمانی، کارکنان شاغل و بازنشسته است.
همینطور بر مبنای ماده ۵ شیوه نامه مذکور، جذب آموزش دهنده جدید خارج از فرآیند مبحث این شیوه نامه به صورت مستقیم از راه نهضت سوادآموزی یا ادارات آموزش و پرورش و یا صدور ابلاغ برای آنها با پرداخت هرگونه وجهی به صورت مستقیم از محل اعتبارات دولتی ممنوع بوده و با متخلفین ناقض آن برخورد قانونی می شود.


شرایط عمومی آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی
شرایط عمومی آموزش دهندگان هم مطابق ماده ۶ دستورالعمل به این شرح است:
- بومی بودن آموزش دهنده (حداقل ۱۰ سال قبل آموزش دهنده در شهرستان ناحیه و منطقه به تشخیص رئیس واحد سواد آموزی شهرستان منطقه و ناحیه اقامت داشته باشد)
- دارا بودن تابعیت ایرانی و اعتقاد به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان شناخته شده در قانون جمهوری اسلامی ایران
- التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
- برخورداری از اخلاق و رفتار نیکو و حسن شهرت متناسب با شأن معلم و داشتن سلامت کامل روانی و جسمانی با تایید واحد سواد آموزی
- داشتن کارت آخر خدمت و یا معافیت نظام وظیفه برای آقایان
- داشتن مدرک تحصیلی حداقل فوق دیپلم ترجیحا در یکی از رشته های زیر مجموعه علوم تربیتی ( آموزش دهندگان جدیدی که از راه موسسات غیردولتی طرف قرارداد منبعد به کار گیری می شوند، باید دارای حداقل مدرک تحصیلی لیسانس و بالاتر و جزء رشته های تحصیلی زیر مجموعه علوم تربیتی باشند)
- قبولی در آزمون دوره آموزشی مهارتهای تدریس (در صورت بکارگیری آموزش دهندگان غیرفعال و قطع همکاری سنوات قبل رعایت حداکثر سن ۴۰ سال تمام الزامی است و درصورتیکه با داشتن مجوز قانونی امکان بکارگیری آموزش دهنده جدید وجود داشته باشد رعایت حداکثر ۳۵ سال سن تمام لازم و ضروری است)
طبق ماده ۷، عمده فعالیتهای سوادآموزی در چارچوب خرید خدمات آموزشی و به شیوه برون سپاری از راه موسسات غیردولتی حائز شرایط مطابق با ضوابط صدرالاشاره انجام می شود؛ بنابراین به کارگیری آموزش دهنده مورد نیاز فعالیتهای سوادآموزی صرفاً بر مبنای ضوابط و مقررات ابلاغی از راه موسسات مذکور به عمل می آید.
در ماده ۸ تاکید شده است: نظر به این که آموزش دهندگان باید هنگام به کارگیری فرایند گزینش را طی کنند، درصورتیکه افراد به کارگیری شده در هر مرحله حائز شرایط مندرج در این شیوه نامه نباشند از چرخه همکاری و فعالیت در حوزه سواد آموزی خارج می شوند. در صورت عدم رعایت ضوابط با افراد متخلف مطابق قانون برخورد خواهد شد.
همینطور طبق ماده ۹ این شیوه نامه، آموزش دهندگان به کار گرفته شده در سواد آموزی زیر پوشش کارفرمای بخش خصوصی (موسسات غیردولتی طرف قرارداد خرید خدمات آموزشی سواد آموزی) بوده و ادارات کل آموزش و پرورش استانها به جز در مرحله احراز صلاحیت های عمومی، تخصصی و حرفه ای، هیچ گونه تعهد یا مسئولیتی در برابر افراد مذکور ندارند و طبق ضوابط ابلاغی موسسات غیردولتی طرف قرارداد موظف اند با نیروهای مذکور مطابق نمون برگ قرارداد داخلی منعقده رفتار کنند و پاسخگوی مراجع ذیربط اداری و قضایی باشند. بر این اساس به کارگیری آموزش دهندگان توسط موسسات طرف قرارداد در جهت قرارداد خرید خدمات آموزشی، هیچ گونه حق استخدام یا اولویت استخدام برای افراد به کارگیری شده ضد آموزش و پرورش ایجاد نمی کند.
در ماده ۱۰ تاکید گردیده است که صدور هر نوع ابلاغ و گواهی انجام کار یا تقدیرنامه، گواهی گذراندن دوره آموزشی، تایید صلاحیت حرفه ای و... برای افرادی که رأسا از راه موسسات غیردولتی طرف قرارداد فعالیتهای سواد آموزی به کار گرفته می شوند؛ خارج از نمون برگ های ابلاغی توسط مقامات اداری با اجرایی ادارات کل آموزش و پرورش استان / شهرستان/ نواحی و مناطق ممنوع و تخلف به حساب می آید.

ممنوعیت به کارگیری مجدد آموزش دهندگانی که ۲ سال متوالی قطع همکاری داشته اند
بر اساس ماده ۱۱، از سال ۱۴۰۱ به کارگیری آموزش دهندگانی که تحت هر شرایطی بین دو سال متوالی قطع همکاری داشته باشند؛ بعنوان آموزش دهنده غیر فعال تلقی و امکان به کارگیری مجدد آنها میسر نیست.
در ماده ۱۲ هم آمده است که نظارت مستقیم بر مقررات حاکم بر برون سپاری فعالیتهای آموزشی سواد آموزی، مناسب سازی و تدوین قراردادهای یکسان (جدید) با موسسات طرف قرارداد و اجرای صحیح آن به عهده کارگروه تخصصی ساماندهی منابع انسانی و خرید خدمات آموزشی مبحث بند (الف) ذیل بند ماده ۲ شیوه نامه اجرایی شماره ۱۴۰/۱۶ مورخ ۱۴۰۰/۰۶/۱۶ خرید خدمات آموزشی وزارت متبوع است.
در ماده ۱۳ هم به مقررات به کارگیری مدیران مراکز یادگیری محلی اشاره شده است که به این شرح است:
- مدیران مراکز یادگیری محلی غیردولتی از میان آموزش دهندگان فعال و توانمند آشنا به مقررات و شیوه نامه های دوره های سواد آموزی و مهارت ارتباطی دارای مدرک کارشناسی که حداقل یک دوره تدریس در دوره های سواد آموزی داشته اند و یا بازنشستگان فرهنگی (با رعایت قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان و اصلاحات بعدی)، در قالب ضوابط ابلاغی با هماهنگی معاونت سواد آموزی استان انتخاب می شوند.
- مدیر مرکز پیش از آغاز به کار ملزم به گذراندن دوره آموزش توجیهی ابلاغی از جانب سازمان می باشد.
- خدمت مدیر مرکز غیردولتی، بعنوان فعالیت آموزشی وی محسوب خواهد شد. با عنایت به فعالیت تمام وقت این گونه افراد، به میزان ۳۶ ساعت در هفته، به مدت ۹ ماه در طول سال بعنوان خدمت مفید آموزشی قابل محاسبه است. این امکان در سامانه سواد آموزی بعنوان مدیر مرکز یادگیری محلی تمام وقت» تعریف می شود.
- به مدیران مراکزی که بعد از انتصاب و در طول سال به هر علتی قطع همکاری کنند؛ در صورتیکه کلاس سواد آموزی به نام آنها ثبت نشده باشد؛ بعنوان آموزش دهنده غیرفعال در سامانه سواد آموزی ثبت خواهند شد.
- اعتبار مورد نیاز تعیین صلاحیت های فنی و حرفه ای و اجرای دوره های آموزشی از محل ضوابط ابلاغی در رابطه با برون سپاری، اعتبارات ردیف ۱۲۸۰۰۰ تأمین و پرداخت می شود. با ابلاغ این شیوه نامه سایر بخشنامه ها و مقررات ابلاغی مغایر کان لم یکن بوده؛ و حسن اجرای مفاد آن بر عهده مدیر کل آموزش و پرورش استان است.




منبع:

1400/08/18
22:55:55
0.0 / 5
496
تگهای خبر: آموزش , آموزش و پرورش , تحصیل , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه