سرپرست وزارت آموزش و پرورش:

غلبه فضای مجازی وگسست میان جامعه دانش آموزی با کتاب نگرانی انسان را مضاعف می سازد

غلبه فضای مجازی وگسست میان جامعه دانش آموزی با کتاب نگرانی انسان را مضاعف می سازد

به گزارش پروژه آسان خراسان رضوی سرپرست وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: ناتوانی آموزش و پرورش در نوسازی و بازسازی کتابخانه های مدارس، تأمین نشدن نیازهای اولیه این کتابخانه ها و به روزآوری آنها و گسست و شکافی که امروزه به علت غلبه فضای مجازی میان جامعه دانش آموزی و مردم با کتاب و کتابخوانی ایجاد شده، نگرانی های انسان را مضاعف می سازد.


علیرضا کاظمی امروز ۲۰ آبان ماه، به منظور افتتاح چند پروژه همچون افتتاح بزرگترین کتابخانه دانش آموزی خیر زنده یاد فرزانه گواهی، نشست اجلاس هم اندیشی با رؤسای ادارات آموزش و پرورش استان، شرکت در مراسم یادبود معلمانی که به علت مبتلا شدن به بیماری کرونا درگذشتند، به مشهد سفر کرد.
وی در آئین افتتاح کتابخانه دانش آموزی خیر زنده یاد «فرزانه گواهی» در مشهد اظهار داشت: امروز شاهد افتتاح مراکز تربیتی متمایز و متفاوت در سطح کشور هستیم که افتتاح این کتابخانه بعنوان یکی از این مراکز اتفاق بسیار خوبی در آموزش وپرورش خراسان رضوی رقم زده است.
کاظمی در مورد فعالیت و جایگاه آموزش و پرورش خراسان رضوی، اظهار نمود: چشمه جوشان پرخیر و برکت از جوار مضجع امام رضا(ع) جوشیده و امروزه به درختی تنومند و پرثمر تبدیل گشته است. آموزش وپرورش خراسان رضوی همواره در عرصه های مختلف آموزشی، پرورشی و عمرانی در سطح کشور پرافتخار بوده است و با عنایت به وسعت خراسان رضوی به تبع انسان های بزرگی در این منطقه حضور دارند تا بتوانند استان را به خوبی مدیریت کنند.
وی اضافه کرد: امروز هم شاهد افتتاح مراکز تربیتی متمایز و متفاوت در سطح کشور هستیم که افتتاح این کتابخانه بعنوان یکی از این مراکز اتفاق بسیار خوبی در آموزش وپرورش خراسان رضوی رقم زده است.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش افزود: امروز دور شدن از فرهنگ کتاب و کتابخوانی و توجه به مراکز در رابطه با این حوزه، یکی از صدمه های نظام تعلیم وتربیت به حساب می آید و این حوزه کمتر مورد توجه قرارگرفته است. تشخیص درست نیکوکار محترم در ساخت این کتابخانه دانش آموزی به بهترین نحو ممکن قابل قدردانی است.
کاظمی تصریح کرد: بهره برداری و اثربخشی این مرکز، نکته ای است که بعد از افتتاح این فضای ارزشمند، اهمیت دارد؛ چونکه متأسفانه آموزش و پرورش تجربه های تلخی در این حوزه داشته است. ریشه و کانون بخش کتاب و کتابخوانی باید در مدرسه قرار داشته باشد، اما این امر در نظام تعلیم و تربیت، اندکی مورد غفلت قرار گرفته است. ازاین رو با عنایت به کتابخانه های مدارس و شرایط بوجود آمده در این کتابخانه ها، غم و اندوه سراسر وجود انسان را فرا می گیرد.
وی افزود: ناتوانی آموزش و پرورش در نوسازی و بازسازی کتابخانه های مدارس، تأمین نشدن نیازهای اولیه این کتابخانه ها و به روزآوری آنها، عدم ایجاد پیوند عمیق میان دانش آموزان و کتابخانه ها و گسست و شکافی که امروزه به علت غلبه فضای مجازی میان جامعه دانش آموزی و مردم با کتاب و کتابخوانی ایجاد شده، نگرانی های انسان را مضاعف می سازد. بر این اساس باید به کمک افراد فعال در بخش نوسازی، مشکل تجهیزات این کتابخانه برطرف شود.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه این مرکز با مدرسه متفاوت است، اظهار داشت: در حالیکه مدارس حدود ۳۰۰ دانش آموز دارد، این مرکز باید حداقل به ۱۰۰ هزار دانش آموز نواحی دیگر خدمات عرضه کند.
کاظمی بیان نمود: علاوه بر این، کتاب های این کتابخانه نیازمند طراحی است و صرفاً نمی توان با اتکا به منابع دولتی این مرکز را تجهیز کرد. به صورتی که باید از تمام دانش آموزان و دستگاههای مختلف استان کمک بگیریم تا کتاب های مورد نیاز کتابخانه فراهم گردد. همینطور لازم است فراخوانی منتشر شود تا کتاب های از رده خارج شده و نامناسب با سن دانش آموزان و معلمان در کتابخانه قرار نگیرند.
وی ضمن اشاره به کمک۲۰۰ میلیون تومانی وزارت آموزش و پرورش بابت تهیه کتاب این کتابخانه، تصریح کرد: در صورتیکه نامه درخواست این مساله امروز ارسال شود، شنبه دستور داده خواهد شد تا از روش های مختلف اعتبار تأمین شود. تمام این موارد در جهت کارکردهای کتابخانه است و در صورتیکه کارکردهای آن محقق نشود، سرمایه گذاری و کارهای انجام شده در این حوزه نتیجه نخواهد داشت.
کاظمی اظهار داشت: رفت وآمد شبانه روزی و متراکم دانش آموزان بعنوان چشم انداز این مرکز در نظر گرفته شود و برنامه ریزی های فناورانه ای برای این مرکز در اولویت قرار گیرد. چونکه نیازمندی های کتابخانه های امروزی متفاوت از کتابخانه های سنتی است. ازاین رو توسعه و تجهیز این کتابخانه باید با رویکرد هوشمند و فناورانه ایجاد شود که این مورد نیازمند کارگروهی ویژه است. مدیریت کتابخانه هم نکته ای است که از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. بگونه ای که نیازمند چهارچوب و ساختاری است که این چهارچوب باید توسط هیأت امنا این مرکز طراحی شود.
گفتنی است؛ در این مراسم بزرگترین کتابخانه دانش آموزی کشور در ناحیه ۶ آموزش و پرورش مشهد راه اندازی شد. این بنا در زمینی به مساحت ۵۵۰ مترمربع و ۹۸۰ مترمربع در چهار طبقه و با هزینه بالغ بر ۸۰ میلیاردریال از محل اعتبارات دولتی و مشارکت خیر بنا به بهره برداری رسیده است. این کتابخانه شامل پنج سالن مطالعه و دو سالن مخزن کتاب است که به نام خیر نیک اندیش زنده یاد فرزانه گواهی نام گذاری شده است.




منبع:

1400/08/21
21:54:45
0.0 / 5
519
تگهای خبر: آموزش , آموزش و پرورش , بیمار , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه