دبیر ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی توصیه كرد:

ضرورت حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در شورای عالی فضایی

ضرورت حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در شورای عالی فضایی

دبیر ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته عضویت معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در شورای عالی فضایی را بعنوان یکی از بازیگران بخش فضایی کشور ضروری دانست.


جلسه شورایعالی فضایی بعد از وقفه ۱۰ ساله در آذرماه سال جاری با حضور اعضای آن همچون وزیران دفاع، ارتباطات و فناوری اطلاعات، صنعت، معدن و تجارت و امور خارجه به ریاست آیت الله سید ابراهیم رییسی رئیس جمهور برگزار شد.
در این جلسه که اولین جلسه شورایعالی فضایی در دولت سیزدهم بود، شتاب بخشی عرصه فضایی، تقویت همگرایی و هم افزایی همه ارکان بازیگران صنعت و توجه حداکثری بر دیپلماسی فضایی، کاربردی کردن صنعت فضایی، تحقق اهداف برنامه های فضایی کشور با شتاب هرچه بیشتر، تأمین منابع مورد نیاز حوزه فضایی کشور برای شتاب بخشی به برنامه های فضایی در دستور کار قرار گرفت.
بر اساس اساسنامه شورایعالی فضایی مصوب ۲۵ بهمن ۱۳۸۳ هیات وزیران، اعضای این شورا، رئیس جمهور (رییس)، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزیر امور خارجه، وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، رئیس سازمان فضایی ایران (دبیر) و چهار نفر از افراد متخصص در زمینه های مختلف علوم و فنون فضایی (به پیشنهاد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و با حکم رئیس جمهور) هستند.
طبق اساسنامه این شورا در غیاب رئیس جمهور ریاست جلسه بر عهده معاون اول رئیس جمهور خواهد بود.
منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت و گو با خبرنگار گروه علم وآموزش ایرنا درخصوص حضور نداشتن نماینده ای از این معاونت در شورایعالی فضایی عنوان کرد: اعضای این شورا بر مبنای اساسنامه شورایعالی فضایی مصوب ۱۳۸۳ انتخاب می شوند.
وی اضافه کرد: در آن زمان که اعضای شورایعالی فضایی در اساسنامه مشخص شدند، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل نشده بود که بخواهند در این مصوبه قید نام کنند، ازاین رو بر اساس مصوبات قانونی این اعضا حضور می یابند.
دبیر ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته خاطرنشان کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۵ بنا بر لزوم و با هدف ارتقای اقتدار ملی، تولید ثروت و افزایش کیفیت زندگی مردم از راه افزایش توانمندی های فناوری و نوآوری در کشور و ارتقای «نظام ملی نوآوری» و تکمیل مؤلفه ها و حلقه های آن تشکیل شد.
منطقی خاطرنشان کرد: با عنایت به این که یکی از بازیگران توسعه فضایی در کشور این معاونت است، ازاین رو باید معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به اعضای شورایعالی فضایی افزوده شود، چونکه یکی از بخش های اثرگذار در بخش های فضایی کشور شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای استارتاپ هستند.
وی با یادآوری این که بخش هوافضا در ایران در آینده نزدیک عرصه ای خواهد بود که شرکتهای نوپا یا استارتاپ ها در آن فعالیت خواهند کرد، اظهار داشت: امیدواریم با افزودن معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به لیست اعضای این شورا، تصمیمات خوبی در این عرصه گرفته شود و شرکتهای دانش بنیان بتوانند با سرعتی زیاد در بخش های مختلف پیشرفت داشته باشند.
به گزارش پروژه آسان به نقل از خبرگزاری ایرنا، ماهواره کوثر نخستین ماهواره بخش خصوصی ۱۴ بهمن ماه ۱۴۰۰ در روز ملی فضایی رونمایی گردید.
سردار سید مهدی فرحی جانشین وزیر دفاع و پشتیانی نیروهای مسلح در این مراسم اعلام نمود: دومین جلسه شورایعالی فضایی تا آخر سال جاری تشکیل می شود.
وی اظهار داشت: تشکیل جلسه شورایعالی فضایی توسط رئیس جمهور نشان از توجه ویژه به این بخش دارد. در اولین جلسه این شورا مقرر شد، جلسه دوم شورایعالی فضایی تا پیش از آخر سال تشکیل و برنامه ۱۰ ساله دوم فضایی کشور بررسی و تصویب شود.
جانشین وزیر دفاع خاطرنشان کرد: در جلسه اول شورایعالی فضایی برنامه سال ۱۴۰۱ تصویب و بودجه ۵۰۰ میلیارد دلار برای آن در نظر گرفته شد، در جلسه بعدی نقش آفرینان و خطوط واصل در این برنامه مشخص می شوند.

1400/11/27
22:39:20
0.0 / 5
530
تگهای خبر: آموزش , استارتاپ , شركت , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه