حیوانات چه رنگ هایی و چگونه می بینند؟

حیوانات چه رنگ هایی و چگونه می بینند؟

دانشمندان می گویند: حیواناتی که در خشکی زندگی می کنند، قادرند در مقایسه با حیواناتی که در آب زندگی می کنند، رنگ های بیشتری را ببینند و آنهایی که در مناطق بدون پوشش گونه های گیاهی زندگی می کنند، در مقایسه با حیواناتی که در جنگل زندگی می کنند، دامنه وسیع تری از رنگ ها را می بینند.


به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، زیست شناسان دانشگاه آرکانزاس اطلاعاتی درباره صدها مهره دار و بی مهره جمع آوری کرده اند و بدین سان دانسته های دانشمندان را درباره بینایی حیوانات افزایش داده اند. این دانسته ها شامل رنگ هایی که آنها می بینند هم می شود.
به هر حال، تفاوت میان مهره داران و بی مهرگان بطور معناداری روی این مساله که آنها می توانند چه رنگ هایی را ببینند، تأثیر می گذارد. پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که بی مهرگان در مقایسه با مهره داران می توانند رنگ های بیشتری با طول موج کوتاه را ببینند.
توانایی حیوانات در تشخیص اطلاعات بصری، به طول موج و شدت نور در محیط بستگی دارد. اندازه و میزان حساسیت طول موج خانواده پروتئین های شبکیه چشم، اُپسین نامیده می شود که طیف نوری را که یک حیوان می بیند، از فرابنفش تا فراسرخ، تعیین می کند.


در هر صورت، اپسین های شبکیه چشم بی مهرگان و مهره داران از نظر تبارزایی (فیلوژنتیک) متمایز است و آنها و پژوهشگران مطمئن نیستند که آیا این اپسین های متمایز بر آنچه حیوانات می بینند، تأثیر می گذارد یا نه یا این که آنها چگونه با نور محیط اطراف خود منطبق می شوند.
مطالعات پژوهشگران نشان داد هنگامی که حیوانات با محیط اطراف خود کاملاً منطبق می شوند، ممکنست توانایی انطباق آنها از نظر فیزیولوژیک محدود شود. مهره داران و بی مهرگان برای دیدن، به شکل گسترده از یک گونه سلولی مشترک، اپسین، استفاده می نمایند ولی این سلول ها را بصورت متفاوتی می سازند.
این تفاوت فیزیولوژیکی، چیزی است که زیست شناسان آنرا در مهره داران اپسین های مژگانی و در بی مهرگان اپسین های رابدومریک می نامند.
این یافته ممکنست به این پرسش پاسخ دهد که چرا بی مهرگان در مقایسه با مهره داران بهتر می توانند نور با طول موج کوتاه را ببینند در صورتیکه زیستگاه مهره داران برایشان شرایطی را فراهم می آورد که بتوانند نور با طول موج کوتاه را هم ببینند.
دانشمندان معتقدند ممکنست این تفاوت به سبب جهش های ژنتیکی تصادفی باشد که در مهره داران روی می دهد ولی در بی مهرگان اتفاق نمی افتد. این جهش ها ممکنست حتی دامنه نور را در دید مهره داران محدود کند.

1401/03/22
09:36:23
0.0 / 5
475
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , پژوهشگر , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه