معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی مطرح كرد

90 درصد دانشجویان دوره دکتری حوادث و بلایا گرنت داخلی و بین المللی دارند

90 درصد دانشجویان دوره دکتری حوادث و بلایا گرنت داخلی و بین المللی دارند

به گزارش پروژه آسان، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی اظهار داشت: ایران پرمخاطره ترین کشور دنیا است و ۹۰ درصد دانشجویان دوره دکترای گروه حوادث و بلایا گرنت داخلی و بین المللی دارند و در بازوی فکری نهادهای متولی هستند.


به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، دکتر حمیدرضا خانکه در مراسم رویداد علمی کافه کتاب با اشاره به اینکه انتشارات و کتابخانه قلب معاونت تحقیقات و دانشگاه است، اظهار نمود: کتابخانه مرکزی یک کتابخانه فاخر و تخصصی در حوزه توانبخشی و سلامت اجتماعی است. کتابخانه مرکزی یک بانک غنی علمی است و ضروری است اساتید و دانشجویان رجوع بیشتری به اینجا داشته باشند و نیازمند یک تغییر پارادیم در این مسئله هستیم.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی خاطرنشان کرد: کافه کتاب رویداد خوبی است و ضروری است برای رویدادهای علمی خارج از چارچوب برنامه ریزی نماییم و در این رویدادها حرف ها و یافته های علمی جدید مطرح شود. مسابقات علمی دانشجویان و اساتید را طراحی نموده ایم و بزودی راه اندازی می شود. امیدوارم کتابخانه دانشگاه مسیر تعالی خویش را ادامه دهد و به نخستین کتابخانه ۲۴ ساعته دانشگاه های کشور تبدیل گردد. برای حل مشکل سالن قرائت خانه هم توافقاتی با تایید ریاست دانشگاه انجام شده است.
وی ضمن اشاره به این که رویداد علمی کافه کتاب با هدف معرفی مرکز، کتاب های انتشار یافته آن برگزار می شود، اظهار داشت: در ابتدا ضروری است از سکوت کشورهای غربی در برابر جنایات رژیم صهیونیستی در غزه اعلام انزجار کنم. مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا بعنوان مرجع علمی و دانشگاهی با واحدهای تخصصی در داخل و خارج از کشور به ساماندهی آموزش ها و پژوهش های در رابطه با سلامت در حوادث و بلایا می پردازد.
دکتر خانکه با عرضه تعریفی از حوادث و بلایا، خاطرنشان کرد: بلا، بحران یا حادثه اتفاقی است که منجر به خسارتی که نیاز بوجود می آورد و این نیازها بیشتر از توان محلی برای مدیریت آن است. تخصص گروه آموزشی و مرکز تحقیقات ما مدیریت این قضیه است.
ایشان در ادامه اضافه کرد: ایران، کشور بلاخیزی است و بر مبنای قانون دائمی مدیریت بحران کشور، ۵۳ مخاطره اولویت دار در کشور شناسایی شده که نشان داده است به واسطه شرایط اقلیمی، محیط جغرافیایی و صدمه پذیری که داریم، متنوع ترین مخاطرات در ایران تجربه می شود و کشورمان یکی از پرمخاطره ترین کشورهای دنیاست.
مدیر مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا، اظهار نمود: مخاطرات به دو دسته ﻃﺒﻴﻌﻰ ﻭ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺳﺎﺧﺖ تقسیم بندی می شوند. ۹۳ درصد کشور ما در معرض زلزله بیشتر از ۷ ریشتر قرار دارد و بیشترین علت مرگ و میر در طول تاریخ کشور ما به علت خشکسالی و زلزله بوده است. در بحث مخاطرات انسان ساخت هم حوادث ترافیکی سالانه سبب مرگ ۲۰ هزار نفر و ۴۰ هزار معلولیت می شود.
دکتر خانکه تصریح کرد: ۱۰ درصد تولید ناخالص ملی یعنی حدود ۴۰ میلیارد دلار در سال در حوادث ترافیک هزینه می دهیم.
مدیرگروه آموزشی سلامت در حوادث و بلایا به سازه های ضعیف و نامناسب بیمارستان ها و ساختمان های مسکونی کشور اشاره نمود و اضافه کرد: شهروندان پیش از خرید ملک با رفتن به شهرداری، نقشه خطر محل زندگی خویش را درخواست کنند.
مدیر مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا به اقدامات، برنامه ها و دستاوردهای این مرکز اشاره نمود و اضافه کرد: سناریوهای پایه ملی نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران، مجموعه ابزارهای ملی ارزیابی مخاطرات و شاخصهای توانمندی تخصصی حوزه سلامت در حوادث و بلایا، درسنامه سلامت در حوادث و بلایا، نقش مدیریت محیط زیست در کاهش خطر حوادث و بلایا، آمادگی بیمارستانی در حوادث و بلایای برنامه کشوری، مدیریت جامع خطر رخدادهای بیولوژیک در نظام سلامت با تکیه بر کووید ۱۹ و دیگر اقدامات همچون برنامه ها، اقدامات و تالیفات این مرکز بوده است.
به نقل از دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دکتر خانکه تصریح کرد: ۹۰ درصد دانشجویان دوره دکترای این گروه گرنت داخلی و بین المللی دارند و با کشورهای آلمان، سوئد و لهستان طرح مشترک درحال اجرا داریم.




منبع:

1402/08/25
13:33:56
5.0 / 5
228
تگهای خبر: آموزش , اجتماعی , بیمار , پژوهش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه