گامی نوین در شناخت شبكه های مغزی

چگونه سلول های مختلف مغز، شبکه های پیچیده را می سازند؟

چگونه سلول های مختلف مغز، شبکه های پیچیده را می سازند؟

به گزارش پروژه آسان، مغز انسان ساختاری پیچیده و اعجاب انگیز است که با استفاده از شبکه هایی متشکل از میلیاردها سلول، کارکردهای حیاتی مانند پردازش اطلاعات حسی و تصمیم گیری های پیچیده را مدیریت می کند. محققان در پژوهش جدیدی کوشیده اند تا پرده از نحوه همکاری این سلول ها در سازماندهی این شبکه ها بردارند.



به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، درک چگونگی عملکرد شبکه های مغزی، اهمیت زیادی در فهم رفتارها، شناخت ها و سلامت روانی انسان دارد. این مورد بخصوص زمانی اهمیت پیدا می کند که به تأثیرات اختلالات روانی یا بیماری های مغزی مانند آلزایمر یا افسردگی بیندیشیم. تابحال روش های بسیاری برای مطالعه ساختار مغز استفاده شده است، اما پیشرفت های اخیر در فناوری های ژنتیکی و تحلیل های سلولی، امکان کشف دقیق تری از پایه های عملکرد مغز را فراهم نموده اند. چنین تحقیقاتی می توانند به طراحی درمان های بهتر و مؤثرتر برای اختلالات روانی و شناختی منجر شوند.

در یکی از تازه ترین پژوهش ها، محققان از مؤسسات برجسته ای مانند موسسه سلامت مغز در دانشگاه راتگرز مطالعه ای دقیق انجام داده اند. آنها در این پژوهش به بررسی نقش انواع مختلف سلول های مغزی در تشکیل شبکه های عملکردی مغز پرداختند؛ شبکه هایی که مسئولیت پردازش اطلاعات پیچیده و تعاملات ذهنی ما را بر عهده دارند.

این گروه پژوهشی با استفاده از داده های جدید ژنتیکی که بیان ژن ها را در بافت های مغزی مشخص می کنند، تلاش کردند تا توزیع سلول های مغزی مختلف را در قسمت های مختلف مغز شناسایی کنند. آنها این داده ها را با اطلاعات در ارتباط با فعالیت شبکه های مغزی در افراد سالم تطبیق دادند تا ارتباط بین نوع سلول ها و عملکرد شبکه های مغزی را پیدا کنند.

نتایج این پژوهش نشان داد که توزیع خاص انواع سلول ها در قسمت های مختلف مغز، ارتباط مستقیمی با نحوه عملکرد شبکه های مغزی دارد. به عبارت ساده تر، برخی سلول ها با شبکه های خاصی از مغز هم ترازی بیشتری دارند و این می تواند توضیح دهد که چرا برخی قسمت های مغز در پردازش اطلاعات خاصی تخصص دارند.

این یافته ها که در نشریه معتبر Nature Neuroscience انتشار یافته اند، نشان می دهند که ترکیب های سلولی مختلف در مغز، الگوهایی پیچیده اما هماهنگ ایجاد می کنند که پایه عملکردهای مغزی همچون تفکر، تصمیم گیری و حافظه هستند. محققان تاکید دارند که این دانش می تواند درک بهتری از بیماری های روانی عرضه نماید، چونکه اختلال در توزیع سلول ها امکان دارد یکی از علل مشکلات شناختی باشد.

این پژوهش همینطور مسیر جدیدی را برای مطالعات آینده گشوده است؛ همچون بررسی نحوه همکاری سلول ها در شبکه ها و آزمایش مدلهای دیگر برای عملکرد زنده مغز. این پیشرفت، فرصتی برای طراحی درمان هایی فراهم می آورد که مستقیماً بر مبنای ساختار سلولی و شبکه ای مغز باشند.




منبع:

1403/09/04
12:30:30
5.0 / 5
81
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر بدید
= ۱ بعلاوه ۱
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه