تولید جوهرهای زیستی از ضایعات غذایی برای چاپگرهای سه بعدی
پروژه آسان: پژوهشگران دانشگاه تهران ضایعات غذایی را از یک معضل زیست محیطی و اقتصادی به منبعی باارزش برای تولید جوهرهای زیستی مورد استفاده در چاپ سه بعدی تبدیل می کنند.
به گزارش پروژه آسان به نقل از دانشگاه تهران، در مقاله ای که اخیراً در مجله معتبر Nature Food با ضریب تاثیر ۹.۲۱ انتشار یافته است، مرتضی آغباشلو، استاد دانشکدگان کشاورزی دانشگاه تهران، طبق تحقیقات خود نشان داد که ضایعات غذایی که یک معضل زیست محیطی و اقتصادی بزرگ محسوب می شوند، می توانند به منبعی پرارزش برای تولید جوهرهای زیستی مورد استفاده در چاپ سه بعدی تبدیل شوند.
آغباشلو با اشاره به اینکه این مقاله با عنوان «Food loss and waste valorization offers a sustainable source of biopolymers in bioinks for 3D printing» به بررسی ظرفیتهای فناوری چاپ سه بعدی در بهره برداری از ضایعات و تلفات غذایی می پردازد، اظهار داشت: ضایعات غذایی که یک معضل زیست محیطی و اقتصادی بزرگ محسوب می شوند، می توانند به منبعی پرارزش برای تولید جوهرهای زیستی مورد استفاده در چاپ سه بعدی تبدیل شوند.
استاد دانشکدگان کشاورزی با اشاره به این که در این مطالعه ابعاد مختلف مبحث همچون خصوصیت های فنی و مکانیکی بیومواد تولیدشده، قابلیت چاپ پذیری، ارزش افزوده اقتصادی و نقش آنها در ارتقاء پایداری محیط زیست مورد بررسی قرار گرفته است، اضافه کرد: مقاله تاکید می کند که استفاده از ترکیبات زیست فعال استخراج شده از ضایعات غذایی می تواند منجر به تولید موادی با عملکردهای نوین در حوزه هایی همچون بسته بندی مواد غذایی، مهندسی بافت و زیست پزشکی شود.
محقق دانشگاه تهران اشاره کرد: نتایج این مقاله نشان میدهد که بهره برداری هوشمندانه از ضایعات غذایی در چارچوب جوهرهای زیستی، نه تنها می تواند به کاهش اتلاف غذا و انتشار گازهای گلخانه ای کمک نماید، بلکه هم جهت با اهداف توسعه پایدار سازمان ملل، نقشی مهم در بهبود امنیت غذایی، ارتقاء سلامت عمومی و گسترش نوآوری صنعتی ایفا خواهدنمود.
در این مطالعه علاوه بر دکتر مرتضی آغباشلو، استاد دانشگاه تهران، همکارانی از ایرلند، چین و مالزی مشارکت داشته اند.
منبع: ezproject.ir
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب