کشف حیات پنهان زیر یخ های قطب شمال
به گزارش پروژه آسان، ذوب شدن یخ های قطب شمال، دنیایی پنهان از باکتری های تثبیت کننده نیتروژن را در زیر سطح یخ تا آشکار می کند. این میکروب ها، اقیانوس را با نیتروژن غنی می کنند و از رشد جلبک ها را که از کل زنجیره غذایی دریایی پشتیبانی می کنند، حمایت می کنند. با کاهش پوشش یخ، هم تولید جلبک و هم جذب کربن دی اکسید امکان دارد افزایش یابد و تعادل اکولوژیکی منطقه تغییر یابد.
به گزارش پروژه آسان به نقل از خبر آنلاین، به نقل از ایسنا، از دست رفتن سریع یخ دریا در اقیانوس منجمد شمالی اغلب به عنوان یک فاجعه زیست محیطی تلقی می شود. با این وجود، محققان دریافته اند که همین فرایند ذوب می تواند به شیوه های غیرمنتظره ای به حفظ حیات کمک نماید. با عقب نشینی یخ، شرایطی ایجاد می شود که رشد جلبک ها که پایه و اساس شبکه غذایی دریایی قطب شمال هستند، را سرعت می بخشد.
به نقل از ساینس دیلی، جلبک ها پایه اغلب اکوسیستم های اقیانوسی را می سازند، اما برای رشد به نیتروژن وابسته هستند و نیتروژن در آب های قطب شمال کمیاب است. حالا، یک گروه بین المللی به رهبری دانشگاه کپنهاگ کشف کرده است که ممکنست نیتروژن بیشتری از آن چه دانشمندان قبلا تصور می کردند، در دسترس باشد. این تغییر می تواند آینده حیات دریایی در منطقه را تغییر دهد و بر میزان کربنی که اقیانوس می تواند جذب نماید، تأثیر بگذارد.
منبع پنهان نیتروژن در زیر یخ این مطالعه نخستین مطالعه ای است که تایید می کند تثبیت نیتروژن که فرآیندی که است که در آن باکتری های خاصی گاز نیتروژن (N۲) محلول در آب دریا را به آمونیوم تبدیل می کنند، در زیر یخ های دریای قطب شمال، حتی در دورافتاده ترین و مرکزی ترین مناطق آن، رخ می دهد. آمونیوم نه تنها به رشد این باکتری ها کمک می نماید، بلکه جلبک ها و به تبع آن، موجوداتی که به آنها وابسته هستند را هم تغذیه می کند.
لیزا دابلیو. فون فریزن، نویسنده اصلی این مطالعه و دانشجوی سابق دکترای زیست شناسی می گوید: تابحال اعتقاد بر این بود که تثبیت نیتروژن نمی تواند زیر یخ دریا صورت گیرد، چونکه فرض بر این بود که شرایط زندگی برای ارگانیسم هایی که تثبیت نیتروژن را انجام می دهند، بسیار ضعیف است. ما اشتباه می کردیم.
بر خلاف اغلب اقیانوس های دیگر که سیانوباکتری ها در تثبیت نیتروژن غالب هستند، اقیانوس منجمد شمالی به گروه کاملا متفاوتی از باکتری ها به نام غیرسیانوباکتری ها متکی است. محققان بالاترین نرخ تثبیت نیتروژن را در امتداد لبه یخ یعنی جایی که ذوب شدن یخ ها شدیدترین است، یافتند. در حالیکه این باکتری ها می توانند در زیر یخ فعالیت کنند، در امتداد مرز ذوب شدن رشد می کنند. با افزایش سرعت عقب نشینی یخ ها توسط تغییرات اقلیمی، این منطقه ذوب درحال گسترش می تواند به نیتروژن بیشتری اجازه ورود به اکوسیستم را بدهد.
فون فریزن می گوید: به بیانی دیگر، احیانا میزان نیتروژن موجود در اقیانوس منجمد شمالی، چه امروز و چه برای پیش بینی های آینده، کمتر از حد واقعی تخمین زده شده است. این می تواند به این مفهوم باشد که با ادامه کاهش پوشش یخ دریا توسط تغییرات اقلیمی، پتانسیل تولید جلبک هم کمتر از حد واقعی تخمین زده شده است.
وی می افزاید: از آنجائیکه جلبک ها منبع غذایی اصلی حیوانات کوچکی مانند سخت پوستان پلانکتونی هستند که به نوبه خود توسط ماهی های کوچک خورده می شوند، جلبک های بیشتر می توانند بر کل زنجیره غذایی تاثیر بگذارند.
این منبع جدید نیتروژن همینطور می تواند بر میزان جذب دی اکسید کربن توسط اقیانوس منجمد شمالی تأثیر بگذارد. جلبک بیشتر به مفهوم فتوسنتز بیشتر است که اقیانوس را قادر می سازد مقادیر بیشتری از دی اکسید کربن را جذب نماید.
محققان تأکید می کنند که تثبیت نیتروژن حالا باید در مدل هایی که آینده قطب شمال را پیش بینی می کنند، درنظر گرفته شود.
در قطب شمال، غیر سیانوباکتری ها تثبیت نیتروژن را انجام می دهند. این میکروارگانیسم ها مواد آلی محلول که اغلب توسط جلبک ها آزاد می شوند را مصرف می کنند و به نوبه خود، نیتروژن تثبیت شده ای تولید می کنند که رشد بیشتر جلبک ها را تقویت می کند. این تبادل، یک حلقه مغذی کوچک اما حیاتی را در زیر یخ به وجود می آورد.
به طور خلاصه، حالا، یک گروه بین المللی به رهبری دانشگاه کپنهاگ کشف کرده است که ممکنست نیتروژن بیشتری از آنچه دانشمندان قبلا تصور می کردند، در دسترس باشد. منبع پنهان نیتروژن در زیر یخ این مطالعه اولین مطالعه ای است که تایید می کند تثبیت نیتروژن که فرآیندی که است که در آن باکتری های خاصی گاز نیتروژن (N۲) محلول در آب دریا را به آمونیوم تبدیل می کنند، در زیر یخ های دریای قطب شمال، حتی در دورافتاده ترین و مرکزی ترین مناطق آن، رخ می دهد. او اضافه می کند: از آنجائیکه جلبک ها منبع غذایی اصلی حیوانات کوچکی مانند سخت پوستان پلانکتونی هستند که به نوبه خود توسط ماهی های کوچک خورده می شوند، جلبک های بیشتر می توانند بر کل زنجیره غذایی تأثیر بگذارند.
منبع: ezproject.ir
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب