معاون وزیر راه در گزارش پروژه آسان تشریح كرد

بازار اجاره مسكن را سامان دادیم نوبت بازار خرید و فروش است

بازار اجاره مسكن را سامان دادیم نوبت بازار خرید و فروش است

به گزارش پروژه آسان معاون مسكن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: همانطور كه توانستیم بازار اجاره مسكن را ساماندهی نماییم، پیشنهاداتی هم درباب ساماندهی بازار خرید و فروش مسكن داریم.



محمود محمودزاده در گفت و گو با خبرنگار مهر درباره سرنوشت عرضه مسکن در بورس گفت: بورس املاک، بحثی بود که وزارت اقتصاد آنرا پیگیری می کند و وزارت راه و شهرسازی در آن نه موضع مدیریتی دارد نه موضع محوری؛ اما آنچه درباره ارتباط مسکن و بورس را وزارت راه و شهرسازی پیگیری می کند، موضوع صندوق های زمین و ساختمان است.
صندوق های زمین و ساختمان در آستانه بازگشت به تابلوی بورس
وی درباب صندوق های زمین و ساختمان اشاره کرد: اصلاح بخشنامه اجرایی قانون صندوق های سرمایه گذاری زمین و ساختمان، ذیل قانون ساماندهی و پشتیبانی از تولید و عرضه مسکن را از هیئت وزیران ستاندن کرده ایم؛ هم اکنون در حال به روز رسانی مطالعات آن هستیم تا بتوانیم آنرا پیاده سازی کنیم؛ هدف از اجرای قانون صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان، کمک به تولید انبوه و عرضه بالای مسکن و پروژه های خدماتی مکمل مسکن می باشد.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی درباره عرضه زمین متعلق به این وزارت خانه واقع در شهر جدید پردیس که ماه گذشته در بورس کالا ارائه شد، اضافه کرد: مقرر است دستگاه هایی که زمین مازاد دارند و آنرا برای فروش عرضه کنند، برای آنکه حراج این اراضی در رقابتی شفاف رخ دهد، به بورس کالا می آید. این نوع عرضه مقرر است جایگزین فروش حراج و مزایده شود که قبلاً در روزنامه های آگهی می شد.
بازار مسکن تک بُعدی نیست
وی درباره نقش دولت و وزارت راه و شهرسازی در کنترل بازار مسکن و گرانی های اخیر این بخش اظهار داشت: موضوع مسکن یک موضوع چند متغیره و چند بعدی است؛ هیچگاه نمی توان بازار مسکن را با یک روش مدیریت کرد؛ مثلاً فقط با افزایش تولید مسکن نمی توان مشکلات موجود در این بازار را رفع کرد؛ یا اینکه فقط با سخت گیری های نظام مالیاتی نمی توان بازار را کنترل کرد، بلکه باید مجموعه اقداماتی برای کنترل بازار مسکن در پیش گرفت.
محمودزاده به اقدامات وزارت راه و شهرسازی در حوزه بازار اجاره مسکن در تابستان امسال اشاره و تاکید کرد: ارزیابی های ما نشان میدهد این برنامه ها قابل قبول بوده و توانست بازار را کنترل کند؛ به همین منوال، در حوزه خرید و فروش مسکن هم ما پیشنهاداتی را ارائه دادیم؛ اگر آنها هم مصوب شود، تا حدود زیادی می توانیم بازار خرید و فروش مسکن را هم کنترل کنیم؛ البته باید این را هم در نظر داشت که بازار مسکن، یک بازار ترکیبی است و از متغیرهای مختلف نقش پذیری دارد.
مردم به اشتباه به بازار مسکن بعنوان محل ذخیره سرمایه های خود می نگرند
وی افزود: یکی از اثرگذارترین موضوعات بر بازار مسکن، بازارهای رقیب و موازی مسکن است؛ چون به اشتباه در فرهنگ ما، بخش مسکن و ملک، همیشه یک پس انداز بوده است؛ هر رکودی که در بازارهای دیگر به وجود می آید، سرریز آن بلافاصله وارد بازار مسکن می شود؛ این یک واقعیت است و تکرارهایی که برای این اتفاق در سالهای بعد از انقلاب رخ داده، می تواند بگوید که دقیقاً پس از هر آرامش نسبی در سایر بازارها، سرریز آن وارد بازار مسکن می شود و مجدداً بعد از مدتی این چرخه تکرار می شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره تأثیر کمبود عرضه مسکن بر گرانی های اخیر این بازار تصریح کرد: با توجه به این که در تهران دیگر زمینی تحت مالکیت دولت وجود ندارد تا با افزایش تولید، به کنترل قیمت ها کمک نماییم، این اتفاق در حال رخ دادن در شهرهای جدید پیرامونی پایتخت در زمینه ساخت و ساز انبوه مسکن می باشد.
سیاست ما جلوگیری از توسعه کلانشهرهاست
وی اضافه کرد: هم اکنون ریل طرح اقدام ملی مسکن و دیگر پروژه های مسکنی که در حال اجرا هستند، هم در شهرهای جدید اطراف تهران و هم شهرستان های استان تهران، عدد چشمگیری از مسکن در دست ساخت است؛ سیاست شهرسازی ما این است که کلانشهرهایمان را توسعه ندهیم؛ چون در غیر این صورت، نقطه توقف ندارد و ما هر چه قدر کلانشهرها را توسعه دهیم، باز هم تقاضای جدید برای ساخت مسکن در آنها وجود دارد.
لایحه مالیات بر عایدی سرمایه روی میز کمیسیون اقتصاد دولت
دبیر شورای عالی مسکن درباره آخرین وضعیت لایحه مالیات بر عایدی سرمایه نیز اظهار داشت: مسئولیت تهیه این لایحه بر عهده وزارت اقتصاد است و مراحل نهایی خودرا در کمیسیون اقتصاد دولت می گذراند؛ بعد از آن به صحن دولت آمده و نهایتاً به مجلس ارسال می شود.
وی درباب اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی و وظایفی که قانون در زمینه اجرای این قانون بر عهده دولت گذاشته است، گفت: هم ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات های مستقیم (مالیت بر خانه های خالی) و هم ماده ۱۵ قانون ساماندهی و پشتیبانی از تولید مسکن در خصوص ستاندن مالیات از زمین های خالی را وزارت راه و شهرسازی در دست اجرا دارد؛ با پیگیری این دو ماده قانونی می توانیم بحث سرمایه گذاری در بخش مسکن را هدفمند نماییم.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، اگر این طرح ها و لوایحی که در دولت و مجلس درباب کنترل بازار مسکن با ابزارهای مالیاتی تصویب می شود، می توانیم روند صعودی قیمت مسکن را در ماه های آتی کنترل نماییم.
۳ استراتژی کلان وزارت راه و شهرسازی در بخش مسکن
وی افزود: ما سه استراتژی اصلی در حوزه مسکن در وزارت راه و شهرسازی تدوین کرده ایم: یکی از آنها، جدا کردن بازار سرمایه گذاری در بخش مسکن از بازار مسکنِ مصرفی است؛ این استراتژی با سامانه اسکان و همین طور بسته های مالیاتی در حال پیگیری است؛ استراتژی دوم ما، موضوع افزایش تولید است؛ غیر از طرح اقدام ملی مسکن که طرح های اجرایی آن در حال پیگیری است، تفاهم نامه های مختلفی با دستگاه های مختلف به امضا رسانده ایم، برای گروه های هدف متعدد، در حال کار هستیم به زودی عملیات اجرایی این تفاهم نامه ها آغاز می شود که یک وضعیت عمرانی خیلی قوی ای در کشور ایجاد خواهدنمود.
محمودزاده استراتژی سوم وزارت راه و شهرسازی را حوزه اجاره داری عنوان و اظهار نمود: در این عرصه، ۲ پیشنهاد مصوب داریم که مربوط به شرایط کرونایی بود؛ موضوع اجاره داری حرفه ای را هم بعنوان یک اقدام جدید ساختاری در دست اقدام داریم که مراحل نهایی آن طی شده و تا چند روز آینده به هیئت دولت ارسال می شود.
طرح جهش تولید مسکن کمیسیون عمران مجلس، قابلیت اجرا دارد
وی درباب طرح اخیر کمیسیون عمران مجلس (جهش تولید مسکن) که مقرر است هفته آتی بعنوان طرح ۲ فوریتی به صحن علنی بیاید و برمبنای آن، وزارت راه و شهرسازی مکلف به ساخت سالانه ۲ میلیون واحد مسکونی می شود، اظهار داشت: به نظر من این طرح قابلیت اجرا دارد ما قبلاً هم در کشور، اجرای آنرا تمرین کرده بودیم هم ساختار نیروی انسانی مربوطه را داریم و هم مصالح ساختمانی آن در کشور به اندازه کافی تولید می شود و موجود است؛ کار، کار بسیار بزرگی است و مشارکت همه بخش های کشور را می طلبد.


منبع:

1399/06/28
20:28:30
5.0 / 5
1732
تگهای خبر: خدمات , دستگاه , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه