رصد حلقه های زحل را از دست ندهید

رصد حلقه های زحل را از دست ندهید

به گزارش پروژه آسان ماه آگوست (۱۰ مرداد تا ۱۰ شهریور) ماه کاملی برای غبارگیری تلسکوپ و  نشانه گیری آن به سمت کیهان است چونکه در این ماه یکی از بزرگ ترین سیارات منظومه شمسی درخشان تر از هر زمان دیگری از سال است.


به گزارش روز یکشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، سیاره زحل در ماه آگوست در تمام شب ها به شرطی که آسمان ابری نباشد، قابل مشاهده می باشد.
زحل فردا - دوشنبه - رسماً به وضعیت مقابله می رسد، به این مفهوم که از منظر زمین در مقابل خورشید ظاهر می شود. زحل هر سال یک مرتبه در وضعیت مقابله قرار می گیرد.
در حدود زمان مقابله، سیاره زحل در نزدیک ترین فاصله نسبت به زمین قرار می گیرد و ۸۰۰ میلیون سال نوری با زمین فاصله خواهد داشت. در این فاصله، نور بیشتر از یک ساعت طول می کشد تا از یک سیاره به سیاره دیگر حرکت نماید.


پیدا کردن سیاره زحل در آسمان راحت خواهد بود چونکه این سیاره در حدود غروب خورشید در جنوب شرقی آسمان طلوع می کند و در طول شب در سرتاسر جنوب آسمان حرکت کرده و در نهایت در طلوع خورشید در جنوب غربی آسمان غروب می کند.
باوجود مقابله روز دوشنبه، دوستداران آسمان در طول ماه آگوست شاهد منظره عالی از سیاره زحل خواهند بود. این بدان معناست که مردم می توانند برنامه هایی را برای جست و جوی این سیاره در زمانی که برای آنها راحت است و هم آسمان عاری از ابر باشد، برنامه ریزی کنند.
از آنجا که مقابله سیاره زحل در زمانی بروز می کند که این سیاره در نزدیک ترین فاصله نسبت به زمین قرار دارد، فرصتی طلایی برای رصد زحل از راه تلسکوپ چشمی ایجاد می شود.
سیاره زحل به اندازه کافی درخشان است که با چشم غیرمسلح دیده می شود بنابراین میتوان آنرا با تلسکوپ به سادگی پیدا کرد، این مورد قابل توجه افرادی است که برای نخستین بار از تلسکوپ استفاده می نمایند.
پایگاه خبری نجومی EarthSky اعلام نمود که برای مشاهده حلقه های معروف سیاره زحل به تلسکوپی که بتواند اجسام را حداقل ۲۵ برابر بزرگ کند، نیاز است. با این وجود سفارش می کند که با استفاده از تلسکوپی که اجسام را دست کم ۵۰ برابر بزرگ می کند، میتوان جزئیات بیشتری را مشاهده کرد البته سیاره زحل تنها سیاره ای نیست که در آسمان ماه آگوست می درخشد. مشتری هر شب اندکی پس از زحل طلوع می کند و در طول شب به دنبال آن در آسمان خرامان حرکت می کند.



مشتری درخشان تر از زحل است ازاین رو یافتن آن راحتتر است. افرادی که در تشخیص زحل با مشکل روبرو هستند، می توانند ابتدا به دنبال سیاره درخشان تر یعنی مشتری باشند و سپس به سمت راست آن نگاه کنند تا زحل را مشاهده کنند.
زحل و مشتری در بقیه سال ۲۰۲۱ در سرتاسر آسمان شب برجسته باقی خواهند ماند، با این وجود این دو سیاره به تدریج در طول پاییز کم نورتر و کم نورتر می شوند و به زمستانمی روند.
سیاره زحل یا کیوان بعد از مشتری، دومین سیارهٔ بزرگ منظومهٔ خورشیدی و ششمین سیارهٔ نزدیک به خورشید است. زحل یک گلولهٔ گازی غول پیکر است که با وجود حجم زیادش تنها ۹۵ برابر زمین جرم دارد.
جرم سیارهٔ زحل همانند مشتری از گاز است که بیشتر آنرا هیدروژن تشکیل می دهد. میزان اندکی هلیوم و متان در رده های بعدی گازهای تشکیل دهندهٔ سیاره قرار دارند. در آسمان شب زمین، زحل به علت اندازهٔ بزرگ، نسبتاً درخشان دیده می شود. زیبایی آسمان زحل به خاطر نوارهای روشن حلقه های اطراف آن و هم به خاطر قمرهای زیادش است.
به علت سرعت حرکت زحل به دور خود در قطب های آن نوعی حالت پخی مشاهده می شود که سیاره را از شکل کرهٔ کامل دور می کند. سیاره زحل از جنبه های زیادی شبیه مشتری است، جز این که در اطراف آن چندین حلقهٔ اعجاب انگیز وجود دارد.



منبع:

1400/05/11
12:36:58
0.0 / 5
958
تگهای خبر: آموزش , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه