معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش خبرداد
پیگیری اعمال سهمیه كنكور برای دانش آموزان عشایر، زمینه اجرای اساسنامه مدارس عشایری فراهم گردد
پروژه آسان: معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینكه یكی از مواردی را كه می خواهیم به كمك سازمان عشایر و مجلس شورای اسلامی دنبال نماییم اعمال سهمیه عشایر برای ورود به دانشگاه و آموزش عالی است، اظهار داشت: اكنون عشایر سهمیه ای در كنكور ندارند.
به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، رضوان حكیم زاده به اعلام آماری از آموزش و پرورش عشایری پرداخت و اظهار نمود: 187 هزار و 495 دانش آموز عشایری در كشور داریم كه 88 هزار و 649 نفر آنها دختر و 98 هزار و 646 نفر آنها پسر هستند.
وی ادامه داد: از این تعداد 139 هزار و 433 دانش آموز دوره ابتدایی، 34 هزار و 913 دانش آموز متوسطه اول و 13 هزار و 149 دانش آموز متوسطه دوم هستند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی درباره اختلاف آماری دانش آموزان ابتدایی با متوسطه اول و ریزش حدود 100 هزار دانش آموزی آن اظهار داشت: شرایط و عواملی سبب این ریزش می گردد كه ماندگاری معلمان در عشایر یكی از آنهاست. در دوره ابتدایی چندین دانش آموز در یك كلاس چند پایه قرار می گیرند و یك معلم كفایت می كند، ولی در دوره متوسطه دوم به دبیران مختلف نیاز داریم كه به اندازه كافی وجود ندارد. یكی دیگر از موانع این است كه وقتی دانش آموزان به دوره نوجوانی می رسند باید در معیشت و امور خانواده كمك كنند كه این مورد درباره دختران بیشتر مصداق پیدا می كند.
حكیم زاده اضافه كرد: برخی مسائل فرهنگی و آداب و رسوم خاص عشایر هم همچون عوامل بازماندگی از تحصیل هستند. البته در چندسال اخیر و با راه اندازی آموزش و پرورش عشایر، دید و نگاه عشایر نسبت به تحصیل فرزندشان مثبت شده است. اگر زمینه تحقق اساسنامه مدارس عشایری فراهم گردد شاهد ریزش دانش آموز در مقاطع نخواهیم بود.
او همینطور آماری از تعداد مدارس عشایری اعلام نمود و اظهار داشت: 5429 مدرسه ابتدایی، 592 مدرسه متوسطه اول و 273 مدرسه متوسطه دوم عشایری داریم. همینطور 17 هزار و 381 پرسنل و نیروی انسانی در دوره عشایر داریم كه معلم، كادر اداری و نیروی خدماتی را در برمی گیرد البته عمده آنها معلم دوره ابتدایی هستند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اضافه كرد: اگر اساسنامه مدارس عشایری به صورت كامل اجرا شود خیلی از مشكلات آموزش و پرورش عشایری مرتفع خواهد شد. همینطور اگر امكانی فراهم گردد كه دانش آموزانی از عشایر تا آخر دوره متوسطه تحصیل كرده و سپس جذب آموزش عالی و تربیت معلم شوند ما معلمانی از جنس خود عشایر خواهیم داشت و نرخ ماندگاری معلم در مناطق عشایری بالا می رود.
وی كه در یك برنامه تلویزیونی سخن می گفت، افزود: البته علاوه بر معلم به پزشك، روانشناس، ماما و پرستارهایی از جنس عشایر نیاز داریم.
حكیم زاده با اشاره به اینكه یكی از مواردی را كه می خواهیم به كمك سازمان عشایر و مجلس شورای اسلامی دنبال نماییم اعمال سهمیه عشایر برای ورود به دانشگاه و آموزش عالی است اظهار داشت: اكنون عشایر سهمیه ای در كنكور ندارند. پیگیر تعلق سختی كار به معلمان عشایری هم هستیم.
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب