به گزارش پروژه آسان دومین جشنواره ایده های برتر دانش آموزی با حضور 123 نفر از برگزیدگان و مدیران آموزش و پرورش استان تهران در 12 رشته علمی و با حمایت اداره كل آموزش و پرورش شهرستان های استان و ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار گردید.
به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، دكتر سلمانی دبیر علمی، اجرایی و طراح این جشنواره با بیان این كه این جشنواره در سالن همایش های فدك ناحیه دو شهر ری برگزار شد، اظهار نمود: برای برگزاری این رویداد، برای نخستین بار از نرم افزار طراحی شده توسط یكی از دانش آموزان نخبه و برگزیده این جشنواره برای ارتقای كیفیت داوری آثار بهره گیری شد.
وی ادامه داد: داوری آثار در 5 مرحله و در 12 رشته علمی و با همكاری 22 داور در سطح دكترا و عضو هیئت علمی دانشگاه و در مدت 3 ماه انجام گرفت.
به گفته سلمانی، حدود 2900 ایده در سامانه جشنواره ثبت شد كه از بین این ایده ها، 541 ایده پذیرش و در نهایت 116 ایده انتخاب|شد. همینطور 5 مدیر و دبیر راهنمای برتر هم از بین شركت كنندگان انتخاب شدند.
دبیر علمی این جشنواره با بیان این كه تمام مراحل ثبت نام این جشنواره بصورت اینترنتی صورت گرفت، خاطرنشان كرد: از خصوصیت های این جشنواره انتخاب 100 ایده انفرادی و 6 ایده گروهی و یك ایده كارآفرینی است.
سلمانی تصریح كرد: طی این جشنواره كه برای نخستین بار در این سطح و با این محتوا در سطح استان برگزار شد، ایده های دانش آموزان دوره اول و دوم متوسطه شهر و شهرستان های تهران، در دو بخش كلی شامل محورهای عمومی (آزاد) و محورهای پیشنهادی، با اولویت محورهای پیشنهادی دریافت شد.
وی خاطرنشان كرد: محورهای عمومی شامل تمام ایده های مرتبط با رشته های علوم پایه ( شیمی، فیزیك، ریاضی، زیست شناسی) و فنی و مهندسی، علوم انسانی، هنر، نانوتكنولوژی و ایده های كار آفرینی بود.
دبیر علمی جشنواره ادامه داد: محورهای پیشنهادی هم شامل "ارائه شیوه عملی جهت كاهش اتلاف انرژی در منازل، خودرو و كارخانه ها"، "ارائه شیوه كاربردی برای استفاده از انرژی های پرت (هدر رفته) در منازل و خودرو"، "ارائه شیوه كاربردی جهت حل بحران آب، تولید آب شرب و تصفیه فاضلاب"، "ارائه شیوه عملی جهت كنترل ریزگردها"، "انرژی های نو"، "شیمی سبز"، "شیوه های مقابله با صدمه های اجتماعی"، "شیوه های نوین آموزش سواد رسانه ای" و "ایده های نوین بهره گیری از شبكه های اجتماعی در آموزش" بود.
وی اظهار نمود: در فاصله اعلام نتایج منتخبین تا موعد اختتامیه، حمایت علمی و مالی ایده های برتر جهت تبدیل ایده ها به طرح و ساخت و هم ثبت اختراع شروع شد.
به گفته سلمانی از دیگر اقدامات انجام گرفته، برگزاری جلسات مختلف مشاوره و هدایت ایده های برگزیده بصورت حضوری و یا با استفاده از ایمیل و تلگرام توسط اساتید متخصص و تشكیل سایت و كانال تلگرام جشنواره و عرضه آخرین دستاوردهای علمی و تكنیك های ایده پردازی و خلاقیت توسط آن بود.
وی اضافه كرد: همینطور بر مبنای نیاز دانش آموزان صاحب ایده در رشته هایی كه بیشترین تعداد ایده در آن عرضه شده است، آموزش های تخصصی و فوق تخصصی به دانش آموزان جهت ارتقای سطح ایده ها شروع شد. در این راستا دوره های آموزش كاربردی الكترونیك، رباتیك و هم آموزش ساخت پرینتر سه بعدی پیشرفته با بهترین اساتید در دبیرخانه جشنواره برگزار گردید و دانش آموزان اجرایی كردن ایده های خویش را در این زمینه ها شروع كردند.
دبیر علمی این جشنواره خاطرنشان كرد: در كنار این اقدامات و پیش از برگزاری اختتامیه، بر مبنای رایزنی های به عمل آمده با دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه صنعتی امیركبیر و هم دانشگاه تهران، رویداد یك روزه دانش آموز كارآفرین برای نخستین بار در سطح كشور در دانشگاه صنعتی امیركبیر با حضور برترین اساتید كارآفرینی ایران با 4 كارگاه عملی تخصصی با سرفصل های انگیزش، تولید و پرورش، تحلیل ایده، تدوین ایده و جشن آخر دوره با حضور مدعوینی از وزارت آموزش و پرورش و سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، ویژه دانش آموزان برگزیده، در مرداد ماه امسال برگزار شده بود.
به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ایده های برتر دانش آموزی، مسئولینی از وزارت آموزش و پرورش و اداره كل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران و مسئولین استانی حضور بهم رساندند و به برگزیدگان لوح تقدیر مخصوص جشنواره و جوایز نقدی و كتاب جشنواره اهدا شد.
آیین اختتامیه این جشنواره روز چهارشنبه، 8 آذر ماه با سخنرانی مهندس زرافشان معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش و اهدای جوایز به نفرات برگزیده به كار خود آخر داد.