كرونا و مصائب تعطیلی فضاهای آموزشی

كرونا و مصائب تعطیلی فضاهای آموزشی

پروژه آسان: ایسنا/بوشهر یكی از نخستین اقداماتی كه دولت در امتداد كنترل و پیش گیری از بیماری كرونا انجام داد تعطیلی مدارس و دانشگاه ها بود.


و حالا حدود دو هفته از تعطیلی فضای آموزشی به سبب شیوع بیماری كرونا كه كشور عزیزمان را درگیر كرده، می گذرد.
به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، با وجود اینكه كرونا تا به امروز استان بوشهر را درگیر نكرده لیكن مسئولان استانی نیز جهت جلوگیری از انتشار این بیماری تعطیلی فضاهای آموزشی را در دستور كار خود قرار دادند، و البته كه اگر اعلام تعطیلی نمیشد هم خیلی از خانواده ها، در این شرایط راضی به فرستادن فرزندان خود به مدرسه نبودند.

سلامتی فرزندمان با اهمیت تر از آموزش است
برخی خانواده ها قصد داشتند در صورت بازگشایی باردیگر مدارس مانع از رفتن فرزندشان به مدرسه شوند. من بعنوان یك فرهنگی در این مدت بسیار شنیدم كه والدین نگران می گفتند درست است كه آموزش فرزند مان برایمان بسیار اهمیت دارد ولی سلامتی آنها برایمان مهم تر است. بدین سبب كادر آموزشی مدارس مبادرت به تشكیل گروه هایی در فضای مجازی كرده و معلمان دلسوز روزانه درس را به صورت فایل های صوتی و همین طور تصویری كه در منزل تهیه می كنند برای دانش آموزان می فرستند، دانش آموزان نیز مطالب را خوانده و در صورت ارسال تمرینی از جانب معلم به آنها پاسخ گفته و برای معلم مربوطه ارسال می كنند.

مشكلات آموزش مجازی دانش آموزان
البته ناگفته نماند كه كار به همین آسانی هم نیست و مشكلاتی نیز وجود دارد، بعنوان نمونه برخی دانش آموزان از موبایل و فضای مجازی والدینشان استفاده می نمایند و مواردی بوده كه پدر و مادر هر دو شاغل و تا ۳ پس از ظهر منزل نیستند و آن حجم مطالب ارسالی از جانب معلمان را دانش آموز باید عصر و یا شب بخواند و نیز در مواردی دیگر دانش آموزان بازیگوشی هستند كه ممكنست تنبلی كرده و كاستی هایی در مطالعه درس هایشان داشته باشند، لیكن از همه موارد بالا كه بگذریم آموزش دانش آموزان بوسیله مجازی و ارتباط بین معلمان و دانش آموزان سبب شده كار آموزش در سطح مدارس پیش برود و كار به تعطیلی مطلق نكشد.

آموزش فضای دانشگاهی و كرونا
و اما اگر گریزی به تعطیلی دانشگاه های استان پس از انتشار كرونا در كشور بزنیم، بنظر می رسد مشكلات در سطح دانشگاه بیشتر باشد.
دانشجویان پس از تعطیلی چند روزه اول، ترس شدیدی از بازگشایی باردیگر دانشگاه داشتند، یكی از این دانشجویان در این زمینه به ایسنا اظهار داشت: با توجه به این كه دانشجویان هم اكنون به شهرستان هایشان رفته اند ضمن برگشت آنها به خوابگاه و دانشگاه احتمال اینكه ناقل بیماری باشند بسیار زیاد است.
دانشجو ترسیده بود و با همان احساس ترس عنوان كرد: ما می ترسیم كه در محیط دانشگاه، خوابگاه و یا سلف سرویس در كنار دیگر دانشجویان قرار بگیریم تا اینكه مسئولان تصمیم مناسب ادامه تعطیلات را گرفته و خیال دانشجویان نگران را راحت كردند.
از طرف دیگر اساتید و مدرسان كه در محیط دانشگاه ها مشغول به تدریس هستند، مشكلات تشكیل گروه های مجازی در سطح دانشگاه را نسبت به مدرسه بیشتر می دانند. یكی از این اساتید می گوید: همین كه دیگر سر و كار ما با دانشجو یعنی یك جوان تقریباً ۲۰ ساله كه اگر می خواهد تنبلی كند كار كشیدن از وی در فضای مجازی نسبت به دانش آموز سخت تر است، افتاده است مشكل بزرگی است.

برخی دانشجویان حتی گوشی هوشمند نیز ندارند
و اما مشكلات دیگری نیز وجود داشت همچون اینكه دانشجویان از یك مكان و جغرافیا نیستند و ممكنست كسانی از روستاهایی باشند كه دسترسی به اینترنت ندارند و نمی توانند از فضای مجازی استفاده كنند، دانشجویی می اظهار داشت: برخی دانشجویان حتی گوشی هوشمند نیز ندارند چه برسد به اینترنت و در هر حال آموزش مجازی كه خود می تواند مزایای فراوانی لااقل در این برهه زمانی داشته باشد در محیط دانشگاه و در ارتباط استاد دانشجویی نقش كمرنگ تری نسبت به آموزش مجازی در سطح مدارس دارد.
نكته پایانی اینكه آموزش به صورت مجازی خود آموزش هایی را هم برای استاد و هم دانشجو می طلبد كه متاسفانه چون ناگهانی و بدون انتظار و آمادگی، تعطیلی ها پیش آمد هیچ هماهنگی قبلی صورت نگرفته و آموزشی در این خصوص ارائه نشده بود.
امید است كه در آینده و بعد از خاموشی بیماری كرونا، تمهیدات لازم برای چنین مواردی از طرف متولیان امر آموزش در كشور دیده شود تا در صورت بروز هر گونه بحران بتوانیم با سهولت بیشتری امور آموزشی را پیش ببریم.




منبع:

1398/12/14
13:14:28
5.0 / 5
3489
تگهای خبر: آموزش , اینترنت , بیمار , دانش آموز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه