درخواستی از وزیر برای اجرای اساسنامه مدارس عشایری

درخواستی از وزیر برای اجرای اساسنامه مدارس عشایری

پروژه آسان: بر مبنای مصوبه 908 جلسه شورای عالی آموزش و پرورش در یازدهم اسفند سال 93 اساسنامه مدارس عشایری به امضای رئیس جمهور روحانی رسیده است، بر مبنای آن وزیر آموزش و پرورش موظف به اجرای بندهای اساسنامه شد، اما پس از گذشت سه سال بعضی از بندهای كاربردی آن اجرایی نشده است.


محمدرضا سیفی، سرپرست دفتر آموزش و پرورش عشایركشور در گفت وگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار نمود: از ابتدای دولت تدبیر و امید رشد كمی و كیفی در زمینه های مختلف آموزشی و پرورشی صورت گرفته است.
وی اضافه كرد: به علت پراكندگی جغرافیایی مدارس عشایری، سیار، نیمه سیار و ثابت بودن این مدارس و هم تحت پوشش قرار گرفتن تمام سنین از نوآموزان پیش دبستانی تا دانش آموزان پیش دانشگاهی، آموزش و پرورش عشایر خود یك وزارتخانه كوچك در دل وزارتخانه بزرگ آموزش و پرورش است و نیاز به توجه بیشتر دارد.
سرپرست دفتر آموزش و پرورش عشایركشور با اشاره به اینكه این دانش آموزان در 59 درصد از خاك ایران سكونت دارند اظهار داشت: در هر بخش از كشور كه عشایر حضور موقت و دائم را تجربه می كنند، بهترین مرزبانان ایران هستند و شهدای عشایر غیورترین پاسداران حامی این خاك مقدس بودند كه جان خویش را فدای میهن كردند، ازاین رو نباید در حق فرزندانشان بیش از این كم لطفی كرد.
سیفی اضافه كرد: بر مبنای اساسنامه، مدارسه ای عشایری است كه 50 درصد دانش آموزان آن از دانش آموزان عشایری تشكیل گردد. در مدارس عشایری علاوه بر اهداف كلی دوره های تحصیلی نظام آموزش و پرورش، برای تولید انعطاف بیشتر و اینكه بتوانیم شرایطی فراهم نماییم تا متناسب با خصوصیت های این دانش آموزان باشد اهدافی مانند ارتقای پوشش تحصیلی فرزندان عشایر با تاكید بر دانش آموزان دختر عشایر با فراهم كردن فرصت های برابر آموزشی و تولید امكانات آموزشی و پرورشی مناسب برای یادگیری در تمام نقاط كشور را مدنظر دارد كه در اساسنامه هم صراحتا به آن اشاره شده است.
سرپرست دفتر آموزش و پرورش عشایر كشور با اشاره به ماده 5 اساسنامه فوق اظهار داشت: به منظور پوشش تحصیلی و جلوگیری از ترك تحصیل دانش آموزان دختر، وزارت آموزش و پرورش موظف است نسبت به عرضه گسترده تر خدمات آموزشی و پرورشی مختلف در دوره های تحصیلی اول و دوم متوسطه، از قبیل تامین وسیله نقلیه رفت و آمد رایگان، راه اندازی خوابگاه مركزی، تاسیس مدارس شبانه روزی و آموزش های از طریق دور اقدام نماید.
وی اضافه كرد: بر مبنای ماده 11 اساسنامه مدارس عشایری، تربیت و تامین معلمان واجد صلاحیت بومی مورد نیاز این مدارس با استفاده از پیش بینی سهمیه ویژه عشایر در دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی صورت می پذیرد.
سرپرست دفتر آموزش و پرورش عشایر كشور ادامه داد: ماده 13 این اساسنامه تاكید دارد به منظور تقویت انگیزه و ماندگاری كاركنان آموزشی و پرورشی مدارس عشایری، از جانب وزارت آموزش و پرورش اقدامات لازم و اثربخش نظیر پرداخت حق آمد و شد، حق اسكان، سختی كار ویژه و حق كوچ اختصاص داده شود.
سرپرست دفتر آموزش و پرورش عشایر كشور با اشاره به اینكه همینطور بر مبنای ماده 14 اساسنامه، وزارت آموزش و پرورش موظف است به منظور تحقق عدالت آموزشی و پرورشی و بستر سازی توسعه متوازن در مناطق عشایری، ردیف اعتباری خاص با عنوان "توسعه آموزش و پرورش عشایر"با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور تعیین و در لوایح بودجه سالانه منظور كند عنوان كرد: رنگین كمان زیبای دانش آموزان عشایری نباید محو شود و این فقط با همت وزیر آموزش و پرورش میسر است؛ اگر امسال ردیف اعتباری خاصی در نظر گرفته نشده است از هم اكنون كه بحث بودجه در مجلس و جامعه مطرح است و سازمان مدیریت و برنامه ریزی متولی امر است انتظار می رود حداقل برای سال آینده قانون اجرا و ردیف اعتباری خاص با عنوان "توسعه آموزش و پرورش عشایری" در لایحه بودجه سالانه منظور شود.
به گفته سیفی، 6100 مدرسه با 12هزار و 105 كلاس درس در كشور میزبان 182 هزار دانش آموز عشایری هستند كه 16 هزار معلم وظیفه تدریس به این دانش آموزان محروم را برعهده دارند.



1396/11/18
12:47:39
5.0 / 5
5351
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر بدید
= ۶ بعلاوه ۳
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه