معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش:

۶۷ درصد شاغلان در كشور دیپلمه اند، پیش بینی افزایش ورودی به دانشگاه ها طی دهه آینده

۶۷ درصد شاغلان در كشور دیپلمه اند، پیش بینی افزایش ورودی به دانشگاه ها طی دهه آینده

پروژه آسان: معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به كاهش هفت میلیونی جمعیت دانش آموزی نسبت به دهه ۷۰ اظهار داشت: كاهش جمعیت دانش آموزی امروز به آموزش عالی رســیده است و میزان داوطلبان كنكور از یك میلیون و ۷۰۰ هزار به ۸۰۰ هزار نفر در سال های اخیر رســیده اســت و به تبع آن شرایط فرهنگی و اجتماعی جامعه هم دچار تغییراتی شده و پســران دریافته اند راه اشتغال لزوما از تحصیل در دانشــگاه نمی گذرد. طبق اعلام وزارت كار ۶۷ درصد شــاغلان كشور دارای مدرك دیپلم یا پیش دانشــگاهی هســتند.


علی زرافشان در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به چالش های برگزاری كنكور سراسری و سرنوشت قانون حذف كنكور اظهار نمود: مجلس شــورای اسلامی تابحال دومصوبه درباره قانون كنكور داشته است. مصوبه اول درباره حذف كنكور بود كه به مدت پنج سال اجرا شد و مصوبه دوم، قانون پذیرش دانشجو است.
وی اضافه كرد: در قانون پذیرش دانشجو، سه روش برای پذیرش دانشجو در دانشگاه پیش بینی شده است كه در روش اول پیش بینی شده ۸۵ درصد پذیرش دانشجو باید با استفاده از سابقه تحصیلی صورت گیرد. در روش دوم پذیرش بر مبنای سابقه تحصیلی و دروس عمومی ذكر شده و در روش سوم كه درحال حاضر اجرا می گردد پذیرش بر مبنای سابقه تحصیلی، دروس عمومی و دروس تخصصی است. در روش سوم گفته شده باید ۱۵ درصد ظرفیت دانشگاه ها از این طریق باشد اما اكنون دانشگاه های پیام نور، آزاد و دولتی ۸۰ درصد ظرفیت خویش را از این طریق جذب می كنند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینكه طبق گزارش ســازمان ســنجش بیش از ۶۰ درصد فارغ التحصیلان دانشگاه ها درمشاغل در رابطه با رشته تحصیلی شان كار نمی كنند اظهار نمود: در واقع سرمایه كشور چند سالی در جهت تربیت افرد در رشته هایی صرف می گردد كه بازار كاری ندارد. البته این مورد به تغییر هرم جمعیتی كشور و كاهش شدید میزان داوطلبان دانشگاه ها باز می گردد.
زرافشان با اشاره به كاهش هفت میلیونی جمعیت دانش آموزی نسبت به دهه ۷۰ اظهار داشت: كاهش جمعیت دانش آموزی امروز به آموزش عالی رســیده است و میزان داوطلبان كنكور از یك میلیون و ۷۰۰ هزار به ۸۰۰ هزار نفر در سال های اخیر رســیده اســت و به تبع آن شرایط فرهنگی و اجتماعی جامعه هم دچار تغییراتی شده و پســران دریافته اند راه اشتغال لزوما از تحصیل در دانشــگاه نمی گذرد. طبق اعلام وزارت كار ۶۷ درصد شــاغلان كشور دارای مدرك دیپلم یا پیش دانشــگاهی هســتند.
وی ادامه داد: به همین علت است كه آمارها می گویند آمار دانش آموزان از ۵۵۰ هزار نفر در پایه سوم متوسطه نظری یك مرتبه به ۴۳۰ هزار نفر در دوره پیش دانشــگاهی كاسته می شود و افراد با مدرك دیپلم وارد بازار كار می شوند.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینكه امروز جامعه دانش آموزی به این نتیجه رسیده كه مهارتی كسب كند و وارد بازار كار شود اظهار داشت: رونق اشتغال و توسعه مهارت آموزی از برنامه های جدی دولت هم هست و هدف گذاری رشد ۵۰ درصدی مهارت آموزی در برنامه ششم توسعه صورت گرفته است.
زرافشان با اشاره به اینكه برخی برآیندها حاكی از كمرنگ شدن كنكور است اضافه كرد: تمام تلاش ما آن اســت كه جریان عمومی پذیرش دانشجو در كشور به سمت سابقه تحصیلی برود و البته این مسئله و فرصتی كه پیش آمده خیلی بادوام نیســت، چون بنابر پیش بینی های تغییر حركت جمعیتی تا ۱۰ سال دیگر دوباره به جمعیت ۱۷ میلیونی دانش آموزی برمی گردیم و دوباره با درخواست زیاد برای ورود به دانشگاه مواجه می شویم.
وی اضافه كرد: اگر طی ۱۰ سال آتی این تغییر رویكرد فرهنگی و توجه به آموزش های مهارتی تولید و فرصت های خوب شغلی برای مهارت آموزان به وجود بیاید خاطرمان بابت عدم فشار كنكور در ۱۰ سال آینده آسوده می گردد.




1397/01/15
16:17:30
5.0 / 5
4721
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر بدید
= ۷ بعلاوه ۳
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه