به گزارش پروژه آسان، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بیست و پنجمین سالگرد برنامه مطالعه قند و لیپید تهران، از ارتباط مستقیم میان استرس با سرطان های غدد مانند پانکراس اطلاع داد.
به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، دکتر یونس پناهی در نشست خبری بیست و پنجمین سالگرد برنامه مطالعه قند و لیپید تهران با محوریت بررسی آخرین وضعیت سلامت شهروندان تهرانی در زمینه بیماری های دیابت، غدد و بیماری های غیر واگیر، عنوان کرد: بیماری های قلبی و عروق در ارزیابی بار بیماریها باید به طور جدی بررسی شوند. ضمن اینکه چاقی و عدم تحرک مسئله ای جدی شمرده می شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت ضمن اشاره به مطالعات کوهورت، بیان نمود: در ۸۵ مطالعه کوهورت ارزیابی شده حدود ۱۲ مطالعه جزء تحقیقات برتر بوده اند.
وی ضمن اشاره به اینکه در زمینه غدد در منطقه در جایگاه اول هستیم، اضافه کرد: رتبه علمی ایران در دنیا پانزدهم و یک چهارم تولید علم خاورمیانه در زمینه غدد و متابولیسم توسط ایران انجام شده است.
دکتر پناهی اشاره کرد: در سال ۲۰۱۹ دیابت رتبه پنجم مرگ و میر را داشته است و هم اکنون این آمار، ۶/۹ درصد افزایش داشته است. سرطان تیروئید در سال ۲۰۲۰ در بین زنان به طرز قابل توجهی افزایش داشته است.
به نقل از روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، فریدون عزیزی، رئیس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم در این نشست عنوان کرد: چاقی عمومی حدود ۳۸ درصد و چاقی شکمی حدود ۷۰ درصد در بین مردان شایع است. هم اکنون ۱۰۰۸ مقاله در زمینه لیپید در تهران انتشار یافته اند.
به گفته ی ایشان، شیوع چاقی شکمی، چاقی و به طور کلی افزایش وزن افرادی که در این مطالعه شرکت داشته اند، در مدت ۱۸ سال روند صعودی داشته است. تغییر در شیوه زندگی سبب کاهش شیوع و بروز دیابت قندی می شود.
منبع: پروژه آسان