در گفت وگو با پروژه آسان اعلام شد؛

بازگشت ۳۷۰۰ایرانی از دانشگاه های اروپا و آمریکا به کشور

بازگشت ۳۷۰۰ایرانی از دانشگاه های اروپا و آمریکا به کشور

پروژه آسان: معاون گسترش روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری از بازگشت 3700 نفر از نخبگان و متخصصان ایرانی در قالب پروژه کانکت به کشور آگاهی داد.



سید علی حسینی در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به پلت فرم کانکت و ارتباط با نخبگان ایرانی خارج از کشور اظهار داشت: این برنامه از سال ۱۳۹۵ با هدف رفع چالشهای اساسی عنوان شده توسط متخصصان ایرانی مشتاق همکاری با کشور همچون عدم وجود یک مکانیزم مشخص جهت ایجاد ارتباط با مؤسسات و مراکز منتخب علمی و فناوری، عدم آشنایی با وضعیت علمی و فناوری کشور در عرصه تخصصی، پروسه زمان بر تأیید مدارک و جذب در دانشگاه ها و مشکلات معیشتی و مسئله سربازی طراحی و اجرا شده و توانسته است پل ارتباطی میان متخصصان و دانشمندان ایرانی خارج از کشور با مرکز علمی و فناوری شامل بالاترین شرکتهای فناور، دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، پارکهای فناوری و شرکتهای فناور داخلی شود.
معاون گسترش روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری اضافه کرد: این پلت فرم در وهله نخست بدنبال افزایش تردد متخصصین و دانشمندان ایرانی و ارتباطات خارج از کشور با تمرکز بر روی فارغ التحصیلان ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا و ارائه تصویر واقعی از وضعیت کشور در عرصه های علمی و فناوری برای ان ها بوده و در مرحله بعد جهت تشویق متخصصان ایرانی و همین طور تسهیل شرایط تردد آنها با کمک شبکه های تخصصی و استفاده از فرصت حضور متخصصان در کشور اجرا شده است.
حسینی افزود: نکته مهم در فراهم کردن شرایط تردد نخبگان، افزایش میزان تعهد این افراد در هر بار حضور خود در کشور جهت مشارکت در کارهای در رابطه با حوزه علم و فناوری است. هدف ایجاد وابستگی و احساس مسئولیت در نخبگان ایرانی نسبت به کشور است که باید مرحله به مرحله و با القای حس موثر بودنشان در عرصه تخصصی خود ایجاد شود. ضمن این که حضور موفق هر یک از این افراد در کشور موجب می شود تا پس از بازگشت به کشور محل اقامت به عنوان یک مبلغ، طیف وسیعی از همتایان ایرانی خودرا به طور دهان به دهان تشویق به تردد و حضور در کشور کنند.
وی به تعدادی از پیامدها و اثرات کلان برنامه کانکت اشاره نمود و اظهار داشت: در طول اجرای برنامه و بواسطه همکاریهای شکل گرفته، نتایج ارزشمندی در فضای علمی و فناورانه در داخل کشور و همین طور ارتباطات علمی - فناورانه بین المللی رخ داده است که همچون می توان به مشارکت فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر دنیا (همچون MIT، استنفورد، کمبریج، هاروارد، برکلی، ایلینوی، امپریال کالج، پرینستون، میشیگان، ملی سنگاپور، EPFL سوئیس، و …) در برنامه و دستیابی به دستاوردهای ویژه نظیر انتقال دانش و فناوری، تولید محصول کاربردی، ثبت پتنت، تعریف پروژه های ارتباط دانشگاه و صنعت، صادرات محصولات، جذب اعتبار پژوهشی بین المللی، تحقیق مشترک بین المللی و انتشار دستاوردهای پژوهشی در مجلات معتبر بین المللی در طول همکاریهای شکل گرفته اشاره نمود.
معاون گسترش روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با اشاره به همکاری و ارائه خدمت ۹ هزار نفر از نخبگان ایرانی خارج از کشور بواسطه پلت فرم کانکت اظهار داشت: در قالب این برنامه ۹ مدل همکاری شامل فرصت مطالعاتی، استاد مدعو، تأسیس شرکت، نظام وظیفه تخصصی و ۲ حمایت دیگر با همکاری بنیاد ملی نخبگان یعنی جذب و استخدام به عنوان هیأت علمی و دیگری تسهیلات وام مسکن تعریف شده است.
حسینی در ادامه اعلام نمود که از این ۹ هزار نفر، ۳ هزار و ۷۰۰ نفر در کشور ماندگار شدند. افرادی که بواسطه برنامه کانکت در ایران پروژه ای برای ان ها تعریف شد، به ترتیب عمدتا از کشورهای آمریکا، کانادا و بعد اروپا (آلمان، سوئیس، سوئد و نروژ) بوده اند.


منبع:

1402/11/29
10:21:54
5.0 / 5
439
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر بدید
= ۷ بعلاوه ۵
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه